Φτιάξτε λουκουμάδες γεμιστούς, για να σας ευγνωμονούν τα παιδιά σας, συγγενείς, φίλοι και γείτονες!
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
230 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Ακολουθούμε τη βασική συνταγή για λουκουμάδες, για να ετοιμάσουμε τη ζύμη. Βάζουμε το γάλα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί. Με ένα κουτάλι της σούπας, αφού πρώτα το βρέξουμε, παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με το αλάτι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε για λίγο να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ετοιμαστεί η γκανάς.
Βάζουμε τη σοκολάτα μας στο ψυγείο για μία ώρα, να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς. Κατόπιν τη βγάζουμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σοκολάτας, τα οποία και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά. Για να πλάσουμε τους λουκουμάδες, παίρνουμε στα χέρια τα σοκολατάκια και τα τυλίγουμε με τη ζύμη, κλείνοντας καλά τον κάθε λουκουμά.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καuτό ηλιέλαιο λίγους λίγους, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Όταν κρυώσουν ελαφρά οι λουκουμάδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μέλι, τριμμένο μπισκότο ή σιρόπι σοκολάτας για να σερβίρουμε.