Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 μόνο υλικά σε 10′. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ.
Υλικά συνταγής:
– 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
– 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
– 1 γάλα ζαχαρούχο
– χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής:
– Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι [ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε] και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.
– Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
– Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.