Και σε ποιον δεν αρέσει.
Υλικά:
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύετε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίτε τις 8 κ.σ. ζάχαρη. Φροντίζετε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνετε αμέσως το μίγμα που σουρώσατε και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζετε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνετε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλετε να γίνει.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.