Γαριδομακαρονάδα
Για 3-4 άτομα
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
– 300-500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
– 1 κίτρινη πιπεριά
– 1 πράσινη πιπεριά
– 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ (όχι γεμάτο)
– Λίγος μαϊντανός
– Λίγος άνηθος
– Λίγος δυόσμος
– 1 (κοφτό) κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
– 300 γραμμάρια ντοματίνια (ή όσα θέλετε εσείς για τη σάλτσα)
– 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (και επιπλέον για τα ζυμαρικά)
– Μισό κιλό σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Ρίχνετε μετά το ελαιόλαδο, το αφήνετε ένα λεπτό να ζεσταθεί και προσθέτετε τις γαρίδες (κρατάτε 3-4 στην άκρη), αφού τις έχετε πλύνει πολύ καλά, τις έχετε στραγγίξει και σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί.
Τις σοτάρετε και τις γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Μόλις δείτε ότι αλλάζουν χρώμα, σβήνετε με το κονιάκ και φλαμπάρετε, δηλαδή, βάζετε φωτιά στο τηγάνι. Εν τω μεταξύ, στο άλλο μάτι της κουζίνας, έχετε βάλει την κατσαρόλα με νερό και αλάτι και έχετε ρίξει μέσα τρείς γαρίδες, να πάρει άρωμα και γεύση το νερό.
2. Στο τηγάνι για τη σάλτσα, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αδειάζετε τις γαρίδες σε πιάτο, χωρίς όμως να καθαρίσετε το τηγάνι. Συμπληρώνετε λίγο λαδάκι στο σκεύος και σοτάρετε όλα τα υλικά, δηλαδή, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Μετά, βάζετε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το θυμάρι, λίγο ζεστό νεράκι και αφήνετε να δέσει η σάλτσα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο ζεστό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Θα δείτε ότι η σάλτσα θα δέσει πολύ γρήγορα). Αφού η σάλτσα μελώσει, προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγα για το σερβίρισμα του πιάτου).
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε τις γαρίδες (και τις τρεις που είχατε στη κατσαρόλα για τα ζυμαρικά), ενώ βάζετε στην άκρη τέσσερις για τη διακόσμηση του πιάτου. Λίγο πριν τελειώσετε με τη σάλτσα, ρίχνετε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το ζουμί από τις γαρίδες και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά, περιχύνοντάς τη σάλτσα με τις γαρίδες και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά που κρατήσατε.