Ηot dog με γιαούρτι και αβγό σε πίτα
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Υλικά
8 μίνι πίτες για σουβλάκι
4 λουκάνικα χωριάτικα λεπτά, περασμένα σε καλαμάκι
500 γραμμάρια σπανάκι μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια σούπας άνηθο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γραμμάρια γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αβγά τηγανητά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι τέσσερις πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε τα ντοματίνια, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και το κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρατάτε στο ψυγείο.
Ψήνετε τα λουκάνικα σε ζεστό σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν. Βγάζετε τα λουκάνικα, ζεσταίνετε τις πίτες για 1-2 λεπτά στο σχαροτήγανο και τις κρατάτε στην άκρη.
Αλείφετε τις πίτες με κρέμα γιαουρτιού, από πάνω βάζετε το σοταρισμένο σπανάκι, από ένα λουκάνικο στη μια άκρη και από ένα τηγανητό αβγό από την άλλη. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.