Καλαμαράκια κοκκινιστά με σάλτσα κρασιού, ιδανικά για μεζεδοκαταστάσεις και νηστίσιμα.
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
3/4 φλυτζανιού λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κιλό ντομάτα (φρέσκια)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αφού έχετε αφαιρέσει τα μάτια και τα εντόσθια των καλαμαριών, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε αν θέλετε με λεμόνι.
Σημειώσεις συνταγής
Για γαρνιτούρα- συνοδευτικό ταιριάζει πολύ το ρύζι ή πατάτες φρεσκοτηγανισμένες.