Η αγαπημένη σας απόλαυση, η σοκολάτα δεν υπάρχει λόγος να λείπει από τη νηστεία σας!
Υλικά
500 γρ μακεδονικό χαλβά
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
60 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
σουσάμι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα. Κόβετε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύετε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς. Απλώνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζετε τον κορμό. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες έως ότου σταθεροποιηθεί. Τυλίγετε τον κορμό με σουσάμι.