Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 κ.σ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 αβγά
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. κακάο
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο και το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα του ζαχαρούχου γάλατος στα αβγά, χτυπώντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε μεμβράνη.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο κορμό.
- Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά τον κορμό και τον κόβουμε σε φέτες.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κορμού ξηρούς καρπούς, τρούφα ή λικέρ της αρεσκείας σας.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε τον κορμό με σαντιγί, φρούτα ή σοκολατάκια.
- Ο κορμός διατηρείται στην κατάψυξη