Ο κορμός σοκολάτας- μωσαικό είναι ένα γευστικό γλυκό που παρασκευάζεται με διάφορες παραλλαγές. Σε αντίθεση με την Ιταλία, στην Ελλάδα το φτιάχνουμε μόνο το καλοκαίρι. Θυμάμαι ότι το ετοίμαζε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και ήταν ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά.
Δυσκολία: Εύκολη
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Στην κατάψυξη: 4 ώρες
Μεριδες: 10-12
Υλικά
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ μπισκότα τύπου πτιμπερ
125 γρ γάλα
3 κρόκοι αυγών
100 γρ ζάχαρη
250 γρ κρέμα γάλακτος
30 γρ κονιάκ
Διαδικασία
Κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί.
Δουλέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με μια κουτάλα, μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφήστε την να κρυώσει.
Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Το γάλα πρέπει να είναι ζεστό, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά.
Ρίξτε το μείγμα από γάλα, κρόκους και ζάχαρη στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά.
Όταν τα υλικά είναι ανακατεμένα καλά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε την στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας.
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια και βρέξτε τα με το κονιάκ.
Προσθέστε τα μπισκότα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Βάλτε το μείγμα σε χαρτί φούρνου και τυλίξτε το, πιέζοντας για να δώσετε στο γλυκό κυλινδρικό σχήμα.
Τυλίξτε τον κορμό σοκολάτας σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μπορείτε να σερβίρετε τον κορμό σοκολάτας ολόκληρο ή κομμένο σε φέτες.