Κρέπες δίχρωμες γλυκές
Για 6-7 κομμάτια
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
– 2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
– 3 ποτήρια γάλα
– 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλάκια σούπας κακάο
– 3 αυγά
– 2-3 κουταλάκια σούπας Βιτάμ
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 βανίλια
– Μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα
– Πραλίνα φουντουκιού με κακάο και γάλα (τύπου Merenda) – Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα) – Σιρόπι σοκολάτας (για γαρνίρισμα)
Φτιάχνουμε τη ζύμη της κρέπας: Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Όταν ετοιμαστεί ο χυλός, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα, βάζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι ή το ειδικό σκεύος για κρέπες και το περνάμε μια φορά με το λαδάκι. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το καφέ μείγμα, κυκλικά, δίνοντας το σχέδιο που επιθυμούμε. Αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα να δέσει και έπειτα προσθέτουμε την άσπρη ζύμη στο κέντρο, απλώνοντας την παντού.
Περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει η κρέπα από το σκεύος και τη γυρίζουμε και από την άλλη μεριά. Γεμίζουμε την κρέπα με ποσότητα πραλίνας φουντουκιού από τη πλευρά που δεν έχει το σχέδιο.