Το μεγαλύτερο μυστικό στη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, είναι η προσθήκη δύο μεγάλων, πικάντικων, χωριάτικων λουκάνικων, που δίνουν έξτρα γεύση στη σάλτσα μας για τα μακαρόνια.
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα, πικάντικα
λίγο λάδι
ένα μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα κομμένα κυβάκια
Λίγο σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι,
Ενα κουτί πουμαρό
Λίγο πελτέ
2 φύλλα δάφνης
120 ml κρασί
νερό
Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά και τον κιμά από τα λουκάνικα
Αφού ροδίσουμε τον κιμά και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσουν.
Στη μισή ώρα προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ και αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν ακόμη.
Σερβίρουμε με al dente μακαρόνια που μόλις έχουμε βράσει και απολαμβάνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.