Μοσχαράκι με μελιτζάνες ραγού.
Για 4-5 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 130 λεπτά
Υλικά
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ψαχνό)
– 1+½ κιλό μελιτζάνες
– 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
– 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
– 2-3 μεγάλα φύλλα σέλινο
– 1 καρότο (σε καρεδάκια)
– 1 φύλλο δάφνης
– 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτίνη
– 4-5 κουταλάκια σούπας αλεύρι
– 4-5 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε επί μία ώρα περίπου στο νερό, με αρκετό αλάτι να ξεπικρίσουν. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι φυτίνη μέχρι να ροδίσει.
2. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί με την υπόλοιπη φυτίνη. Έπειτα, προσθέτουμε το ροδισμένο κρέας, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1+½ με 2 ώρες έως ότου μαλακώσει το κρέας.
Παράλληλα, αφού έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, δοκιμάζουμε και τις μελιτζάνες μήπως θέλουν και άλλο βράσιμο.