του Ανδρέα Λαγού
Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά.
Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 0′
Έτοιμο σε: 30′
Υλικά
2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ
2 φύλλα ζελατίνης
180γρ. σοκολάτα άγλυκη
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
4 κουτ. σούπας βούτυρο
¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Βήμα 4
Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.