Σας αρέσουν τα μουστοκούλουρα;
Τότε θα λατρέψετε αυτά τα αφράτα κουλουράκια με πετιμέζι. Γίνονται με ελαιόλαδο, άρα συνοδεύουν χωρίς ενοχές τον καφέ και την περίοδο της Σαρακοστής.
Υλικά
200ml ελαιόλαδο
90ml κονιάκ
200γρ. ζάχαρη
200γρ. πετιμέζι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
610γρ. αλεύρι μαλακό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 4
Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Tip: Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τα κουλούρια θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος ώστε να γίνουν αφράτα. Αν ψηθούν περισσότερο θα είναι εξίσου νόστιμα άλλα πιο τραγανά.