Αυτό το δροσιστικό παγωτό είναι ιδανικό για ζεστές μέρες και είναι κατάλληλο για vegans.
Υλικά:
- 400γρ. κατεψυγμένες φράουλες
- 200γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάλτε τις κατεψυγμένες φράουλες, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4-6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε ώρα περίπου.
- Απολαύστε το παγωτό σας!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα κατεψυγμένα φρούτα, όπως μπανάνες, μάνγκο ή ροδάκινα.
- Για πιο κρεμώδες παγωτό, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι κρέμα καρύδας πριν από το χτύπημα στο μπλέντερ.
- Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το παγωτό σας με φρέσκες φράουλες, τριμμένα φιστίκια ή σοκολάτα.