Πασχαλινό τραπέζι: Φτιάξτε εύκολα απολαυστικό γλυκό ψυγείου – Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Το Πάσχα πλησιάζει και… εκτός από το παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι, και τα υπόλοιπα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, το γλυκό έχει μια ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι!
Και τι καλύτερο από ένα τέλειο, δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου, για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας μετά από το πασχαλινό τραπέζι;
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει τη συνταγή για ένα εύκολο και σούπερ γευστικό γλυκό, με εγγυημένη επιτυχία, το οποίο θα φάμε και θα… γλείφουμε και τα δάχτυλά μας!
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το γλυκό ψυγείου
Υλικά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλιτζάνι κρύο γάλα
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες
Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής (άνθος αραβοσίτου) με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί η κρέμα και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ για να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για μια νύχτα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνουν ένα.