Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!
Μαλακό και ”γεμάτο” σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ.φρεσκο αγελαδινο βουτυρο σε θερμ.δωμ.
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα γαλα
4 αυγα
ξυσμα 1 πορτοκαλιου
1 πρεζα αλατι
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες
2 κ.σ σοκολατα ροφημα σκονη
1 κ.σ κακαο σκονη
200 γρ.μερεντα για το γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπαω το βούτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει καλα και να γινει κρεμα.-Προσθετω 1-1 τα αυγα,βανιλιες,ξυσμα,χαμηλωνω την ταχυτητα του μιξερ και ριχνω εναλλαξ το γαλα με το αλευρι που το εχω κοσκινισει με το μπεικιν.-Σε ενα μπολ ριχνω το 1/3 του μιγματος,προσθετω τη σοκολατα ροφημα σκονη και το κακαο και λιγο γαλατακι εξτρα να αραιωσει και ανακατευω καλα.-Σε φορμα βουτυρωμενη αδειαζω εναλλαξ κουταλιες απο το λευκο μιγμα με το σοκολατενιο.Πριν την τελευταια στρωση ριχνω και μερικες κουταλιες μερεντα.-Ψηνω στους 180 πανω κατω για 45-50 λεπτα.Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλασο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!