Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ορεκτικά! Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι.
Υλικά
4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια και φακές ανάμεικτα
2 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
στρογγυλά ψωμάκια
ντομάτα
κρεμμύδι και μαρούλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε με το πιρούνι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκι, τρίβετε το σκόρδο και την κάππαρη και τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με τις πατάτες, τα όσπρια τον βασιλικό και το μαϊντανό.
Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο μπλεντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και το ρίχνετε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι υγρό, προσθέτετε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμη.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε μπιφτέκια με το μείγμα. Τα στρώνετε στο ταψί, επάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 200° C για 15′-20′.
Τα σερβίρετε με φρέσκα σαλατικά ή όπως τα μπέργκερ, σε στρογγυλό ψωμάκι με μαρούλι, ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού.