Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παγωτό
– 1 κουτί γάλα εβαπορέ
– Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 1 φάκελο κρέμα σαντιγί σε σκόνη
– 2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα
Για τη μους
– 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
– 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
– 5 αυγά
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
– 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
– Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παγωτό
Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.
Για τη μους
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.
Tip: Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσουμε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από 3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή, παραλείπετε αυτό το βήμα.