Σεμιφρέντο μόκα
Για 10+ κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή ψυγείου)
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
– 2 κρόκοι αυγών (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1 πρέζα εσάνς πικραμύγδαλου
– 200 ml ζαχαρούχο γάλα
– 1 κουταλάκι σούπας καφές εσπρέσο (σε σκόνη)
– 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
– Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Σε γυάλινο μπολ, βάζω τους κρόκους των αυγών μαζί με το αλάτι και ανακατεύω καλά με το κουζινικό σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο μεταξύ, ζεσταίνω το γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση (όχι να κοχλάζει), το αποσύρω και το προσθέτω λίγο-λίγο στα κορδόνι στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς και με κυκλικές κινήσεις έως ότου ενσωματωθεί πλήρως (θέλουμε τα αυγά να πάρουν τη θερμοκρασία του γάλακτος χωρίς όμως να ψηθούν).
Επιστρέφω κατόπιν το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει. Προσθέτω την εσάνς και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω.
Επίσης, διαλύω τον εσπρέσο σε μία κουταλιά σούπας βραστό νερό και το ρίχνω και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
2. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί, την προσθέτω στην κρύα πλέον κρέμα και διπλώνω απαλά με σπάτουλα, για να διατηρηθεί ο αέρας στο μείγμα.
Αδειάζω έπειτα το σεμιφρέντο σε μεγάλη, μακρόστενη φόρμα ντυμένη με μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη για 8 ώρες μέχρι να σφίξει.
Την επομένη (αν το έχω κάνει από το βράδυ), το ξεφορμάρω, αφαιρώντας με προσοχή τη μεμβράνη από τη φόρμα και σερβίρω με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.