Το ρυζόγαλο σου θυμίζει αρκετά τα παιδικά σου χρόνια.
Τις ημέρες που έμπαινες στο σπίτι της γιαγιάς και μοσχοβολούσε. Είναι αναμφισβήτητα το γλυκό της γιαγιάς και τώρα σου δείχνουμε πώς μπορείς να της «κλέψεις» τη συνταγή αυτή, αλλά να την πας και ένα βήμα πιο μπροστά. Αν είσαι, λοιπόν, από αυτές που τους αρέσει το ρυζόγαλο, αλλά δεν κάνουν και χωρίς σοκολάτα, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα.
Δοκιμάσαμε το σοκολατένιο ρυζόγαλο, μας άρεσε πολύ και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σου. Η ζαχαροπλαστική θέλει φαντασία, οπότε μη διστάσεις να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή.
Υλικά:
2/3 φλιτζάνια λευκό ρύζι
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε μία μέτρια κατσαρόλα, 1 1/3 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, προσθέτεις το ρύζι, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό και μόλις είναι έτοιμο προσθέτεις το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφήνεις το μείγμα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει(10 λεπτά περίπου).Τέλος, προσθέτεις τη σοκολάτα και τη βανίλια και το αφήνεις για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά.
Καλό θα ήταν να σερβιριστεί ζεστό! Καλή όρεξη.