Σορμπέ καρπούζι:
Υλικά
2 φλ. τσαγιου καρπούζι σε κύβους
Το χυμό από μισό λάιμ
Μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιθυμίας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το καρπούζι στο μούλτι και προσθέστε λίγο χυμό λάιμ. Ξεκινήστε με λίγες σταγόνες και προσθέστε σιγά σιγά περισσότερο καθώς επεξεργάζεστε το σορμπέ.
Βήμα 3
Συνεχίστε να επεξεργάζεστε το καρπούζι και το χυμό λάιμ στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσετε μια υφή σαν σορμπέ. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χυμό λάιμ ανάλογα με τη γεύση και την υφή που θέλετε να πετύχετε.
Βήμα 4
Αν θέλετε ένα πιο γλυκό σορμπέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι (σκεφτείτε το καλά γιατί θα αλλάξει την υφή του σορμπέ) ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας. Η προσθήκη υγρού εκχυλίσματος στέβιας συνήθως δεν αλλάζει την υφή, αλλά επηρεάζει αρκετά τη γεύση.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως.
newsbeast.gr