Κι όμως η μπουγάτσα αυτή δεν έχει αυγά, ούτε όμως και γάλα.
Έτσι είναι ένα ιδανικό γλυκό για να μην χαλάσουμε τη νηστεία. Από την άλλη, ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στην μπουγάτσα, κάνει δεν, κάνει δίαιτα;
Συστατικά
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κ.σ μαργαρίνη
Τρόπος μαγειρέματος
Βράστε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
Προσθέστε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά να δέσει η κρέμα.
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας
Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να
γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράξτε ελαφρά το φύλλο και ψήστε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε