Υλικά συνταγής για χοιρινό
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κιλά φιλέτο χοιρινό
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
1/2 φλιτζάνι νερό έξτρα
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατέψτε τα καρυκεύματα: φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και τρίψτε τα πάνω στο φιλέτο.
Βάλτε μισό ποτήρι νερό στο slow cooker και μαγειρέψτε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 6 με 8 ώρες. Αν δεν εχετε slow cooker χρησιμοποιείστε τη γάστρα σας, βάλτε μέσα το φιλέτο και μαγειρέψτε το σε χαμηλή θερμοκρασία.
Οταν μπείτε στην τελική ώρα του ψησίματος, σε μια κατσαρόλα βάλτε τα υλικά για το άλειμμα: Την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το βαλσάμικο ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
Ζεστάνετε το μείγμα ανακατεύοντας, για 4 λεπτά.
Με ένα πινέλο περάστε το ψητό σας με το μείγμα, 2 με 3 φορές, κατά την τελευταία ώρα του ψησίματος.
Συνοδεύστε το ψητό σας με την εκπληκτική συνταγή για πατάτες φούρνου