ΕΞΠΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ-Αυτή η συνταγή είναι για αφράτα και νόστιμα παν κέικς, ιδανικά για πρωινό, brunch ή σνακ. Είναι χωρίς γλουτένη και φτιάχνονται με γάλα αμυγδάλου, καθιστώντας τα κατάλληλα για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στα γαλακτοκομικά.
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη (π.χ., αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, αλεύρι ρυζιού)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για 12 παν κέικς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το γάλα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
- Γεμίστε τις φόρμες για παν κέικς μέχρι τα ¾.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν μπει στο κέντρο ενός παν κέικ.
- Αφήστε τα παν κέικς να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Συμβουλές:
- Για πιο γλυκά παν κέικς, προσθέστε ¼ φλιτζάνι επιπλέον ζάχαρη.
- Μπορείτε να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα, σοκολάτα τσαλαπατημένη ή ξηρούς καρπούς στο μείγμα.
- Για να κάνετε τα παν κέικς vegan, αντικαταστήστε τα αυγά με ¼ φλιτζάνι λιναρόσπορο αναμειγμένο με 6 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Απολαύστε τα παν κέικς σας ζεστά ή κρύα!
καλη επιτυχία!