Μπακλαβάς Αγίου Όρους με 5 υλικά
Υλικά:
– 500 γρ. φύλλο κρούστας
– 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
– 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 500 γρ. μέλι
– 1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία των φύλλων: Αλείφετε ένα ταψί με λίγο λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα καρύδια με την κανέλα. Απλώνετε το μείγμα των καρυδιών πάνω από τα στρωμένα φύλλα.
3. Κάλυψη: Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τον μπακλαβά σε κομμάτια.
4. Ψήσιμο: Ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.
5. Σιρόπιασμα: Ζεσταίνετε το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο, περιχύνετε με το ζεστό μέλι.
Αφήστε τον να κρυώσει και να απορροφήσει το μέλι πριν τον σερβίρετε.