Συνταγή: Σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και πιπεριές
Υλικά (για 2 άτομα):
1. 200 γρ. σπαγγέτι
2. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
4. 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
5. 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
6. 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
7. Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει, προσέχοντας να μην καεί.
3. Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Ρίξτε τις νιφάδες τσίλι (αν θέλετε) και ανακατέψτε.
5. Σουρώστε τα σπαγγέτι και προσθέστε τα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
6. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
7. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
Έτοιμο σε 20 λεπτά, γευστικό και απλό!