Το τέλειο μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου. Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν επιδόρπιο. Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, σκεπασμένο καλά για να μην ξεραθεί.
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Απλώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι κατά μήκος. Δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι. Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τα καραμελόχαρτα. Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα. Τα παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο). Κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά