Η παρακάτω συνταγή δεν είναι για αυτούς που λιγώνονται εύκολα. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ανάμειξη τραγανού μπισκότου και πλούσιας, αφράτης σοκολάτας, που έχει παγώσει στο ψυγείο και προσφέρει μοναδικά δροσερή και γλυκιά γεύση καθώς λιώνει στο στόμα… Με λίγα λόγια, αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα κάνει την οικογένειά σας να γλύφει τα δάχτυλά της, μόλις το βρήκατε!
Υλικά
200 γρ. μπισκότα Digestive (επιλέξτε όποια γεύση προτιμάτε)
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
¼ της κούπας βούτυρο, λιωμένο
450 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια (είτε σε σκόνη είτε εκχύλισμα)
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σταγόνες κουβερτούρας)
280 ml κρέμα γάλακτος
Προαιρετικά: Λίγη σκόνη κακό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση, θρυμματίστε καλά τα μπισκότα, στο μπλέντερ, και αναμείξτε τα σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και το βούτυρο. Απλώστε τη βάση σε ένα ταψάκι με τσέρκι και πιέστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να «κάτσει» ομοιόμορφα. Αφήστε το ταψάκι στην άκρη.
Για την κρέμα σοκολάτας, σε ένα μεγάλο μπολ «χτυπήστε» με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει αρκετά απαλό και αφράτο. Συνεχίστε προσθέτοντας την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμείξτε τα πολύ καλά.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσει λίγο, προσθέστε την και αυτή στο μπολ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αναμείξτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Σε ένα άλλο μπολ «χτυπήστε» καλά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει όγκο. Ανακατέψτε καλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο αρχικό μπολ με την σοκολάτα. Μην αναμείξετε το μείγμα με δύναμη για να μην «ξεφουσκώσει», αλλά απαλά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
Όταν θα είναι έτοιμο, απλώστε το πάνω από τη βάση που έχετε ήδη φτιάξει στο ταψάκι. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.
Όταν κρυώσει αρκετά, αφαιρέστε το τσέρκι και… καλή απόλαυση!
Μπορείτε να το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το με λίγη σκόνη κακάο ή και με παγωτό βανίλια!