Tonkatsu – Χοιρινό πανέ
Για τρία άτομα
Προετοιμασία: 20′
Μαγείρεμα: 20′
Υλικά
3 χοιρινά σνίτσελ
¼ φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι πάνκο
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
tonkatsu sauce για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ το καλαμποκάλευρο, το χτυπημένο αβγό και το πάνκο και πανάρετε τα φιλέτα με τον παραδοσιακό τρόπο: πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το πάνκο.
Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
Βγάζετε το χοιρινό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με ρύζι ατμού και απαραιτήτως tonkatsu sauce σε μπολάκι.