Υλικά συνταγής
300γρ. τυρί φέτα
400γρ. ανθότυρο
200γρ. κασέρι
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένα φύλλα
150ml γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά (2 κρόκοι και 4 ασπράδια)
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. σιμιγδάλι
Διαδικασία συνταγής
Λιώνουμε την φέτα και το ανθότυρο σε μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τρίβουμε το κασέρι και το προσθέτουμε μαζί με τον άνηθο στο μείγμα με τη φέτα.
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί στο κάτω μέρος και τα τοιχώματα.
Πασπαλίζουμε με το μισό σιμιγδάλι και απλώνουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού.
Όταν στρώσουμε το μείγμα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 50 λεπτά με μια ώρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.