Τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για τα παιδιά, είναι τα μπισκότα.
Φέτος τα Χριστούγεννα καθίστε με τα παιδιά, αφήστε τα να σας βοηθήσουν και περάστε το χρόνο σας δημιουργικά φτιάχνοντας πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου που σε τίποτα δεν θα έχουν να ζηλέψουν τα έτοιμα!
Την παρακάτω συνταγή τη δοκιμάσαμε και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Για του λόγου το αληθές:
Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
125 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε το αυγό, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε το μείγμα με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά.
Αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά ανοίξτε τη με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόψτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουπ πατ σχηματίζοντας τα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ρηχό ταψί και βάλτε τα μπισκότα σε σειρά, πασπαλίστε τα με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.