Συνταγή για περίπου 30-40 μικρά κομμάτια.
Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
1 βανίλια
Αλάτι: 1 πρέζα
Άχνη ζάχαρη: 2 1/2 κούπες
Τριμμένο ινδοκάρυδο: 2 1/2 με 3 κούπες (εγώ έβαλα 2 1/2 αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν λιγάκι ακόμη, γι αυτό λέω μάλλον 3, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο συμπαθείτε το ινδοκάρυδο)
Σοκολάτα κουβερτούρα: 400 γρ.
Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι ή τετράγωνο τάπερ (εγώ το έκανα σε τάπερ) βάλτε λαδόκολλα.
2. Αδειάστε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί καλά, προσθέτετε λίγο – λίγο και το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας.
3. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι, στρώστε το καλά, (να ξέρετε ότι πρέπει να έχει κάποιο ύψος η γέμιση να μην είναι εντελώς επίπεδη). Βάλτε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες να σφίξει. Μετά βάλτε το για περίπου άλλη μια ώρα στην κατάψυξη για να γίνει σκληρό.
4. Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Βγάλτε τη γέμιση από το ψυγείο και κόψτε την σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Ένα ένα, τα βουτάτε στη σοκολάτα και τα αφήνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σοκολατάκια. Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει και βάλτε τα σε ένα τάπερ με καπάκι.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Αν θέλετε να τα κεράσετε πιο επίσημα, μπορείτε να τυλίξετε τα σοκολατάκια με αλουμινόχαρτο.