Υλικά:
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι φρουκτόζη
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
1 φύλλο ζελατίνης
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε κρύο νερό βουτάμε το φύλλο ζελατίνης για όσο χρόνο προτείνεται από τη συσκευασία (διαφέρει ο χρόνος ανάλογα την εταιρεία).
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φρουκτόζη με το νερό και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη και γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι όταν το σιρόπι είναι ακόμη ζεστό, αλλά όχι καυτό, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα φλυτζάνι διαλύουμε την κανέλλα με νερό, δημιουργώντας ένα φλυτζάνι πηχτού κανελλόζουμου.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι με το κανελλόζουμο και τοποθετούμε στην κατάψυξη, ιδανικά σε ειδικό μεταλλικό σκεύος κατάλληλο για παγωτό. Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα επανατοποθετούμε στην κατάψυξη φροντίζοντας να σκεπάσουμε πολύ καλά το σκεύος μας. Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!