Είτε νηστεύετε είτε όχι, αυτό το γευστικότατο κέικ θα συνοδεύσει τέλεια το πρωινό σας καφέ κι όχι μόνο.
Υλικά
335γρ. αλεύρι μαλακό
12γρ. μπέικιν παουντερ
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού σόδα
110γρ. σταφίδα ξανθή
110ml ελαιόλαδο
225ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.
Βήμα 2
Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.