Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

120 δόσεις: Έρχονται για οφειλές στα Ταμεία και την Εφορία

Newsroom από Newsroom
10/04/2019 11:20
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

120 δόσεις:Ο δρόμος για τις 120 δόσεις των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία έχει πλέον ανοίξει.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν χθες ξεκάθαρος «δεν θα αργήσουν να έρθουν» είπε για να προσθέσει ότι «δεν είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Είναι δικό μας θέμα. Απλώς οι θεσμοί θα κοιτάζουν με ένα μάτι να μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, χρειάζεται ένα «έξυπνο σύστημα», στο οποίο θα μπαίνουν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ θα αποκλείονται οι κακοπληρωτές.

Πρώτα θα φθάσει στη Βουλή η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μαζί θα υπάρχει και η διάταξη με την οποία θα αυξάνονται αναδρομικά κατά 40% οι συντάξεις χηρείας και θα παγώνει ο κόφτης του ηλικιακού ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας.

Η ρύθμιση προς τα ταμεία θα αφορά περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες ενώ σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν και περίπου 70.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι αν και πληρούν τα κριτήρια συνταξιοδότησης δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη γιατί έχουν οφειλές προς τα ταμεία.

Η ρύθμιση θα είναι ευνοϊκή καθώς δεν θα συνοδεύεται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια Θα προβλέπεται μόνο κριτήριο ηλικίας για όσους βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση και έχουν αφήσει χρέη στα ταμεία. Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι ασφαλισμένοι θα είναι η καταβολή των εισφορών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019.

Η ρύθμιση θα προβλέπει κούρεμα της κύρια οφειλής μέσω του επανυπολογισμού της με βασική προϋπόθεση για τον επανυπολογισμό η συναίνεση του οφειλέτη, καθώς η μείωση της οφειλής οδηγεί και σε αντίστοιχο περιορισμό της μελλοντικής σύνταξης. Επίσης οι προσαυξήσεις θα διαγραφούν έως και 85% ενώ ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ.

Για οφειλές από τις 6.000 ευρώ και πάνω, όλοι όσοι ενταχθούν θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ εξετάζεται μικρότερο ποσό δόσης, το οποίο ενδεχομένως θα διαμορφωθεί στα 30 ευρώ.

Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την νέα έκτακτη ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία θα συνοδεύεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή οι φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα αφήνουν απλήρωτους τους φόρους. Φορολογούμενοι με εισοδήματα και καταθέσεις πάνω από συγκεκριμένο όριο θα εξαιρούνται αυτομάτως από τη ρύθμιση.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οι ρυθμίσεις που σχεδιάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών οφειλές και όπως με τον νόμο Κατσέλη έχουν στόχο να βοηθήσουν όσους «πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, τα κριτήρια υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για την εφορία θα είναι ανάλογα με αυτά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή θα υπάρχει εισοδηματικό όριο και αντίστοιχοι περιορισμοί για το ύψος των καταθέσεων του οφειλέτη.

Οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα φθάνουν έως και τις 120, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να κινείται στα 30 με 50 ευρώ. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής θα ξεκλειδώνει και ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην Εφορία. Σε κάθε περίπτωση το κλειδί που θα προσδιορίζει τον τελικό αριθμό των δόσεων θα είναι το εισόδημα του οφειλέτη. Επίσης θα κρίνεται η βιωσιμότητά του και η δυνατότητα που θα έχει να εξυπηρετεί τη ρύθμιση.

Κούρεμα κύριας οφειλής δεν προβλέπεται. Αντίθετα θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβαρύνει την οφειλή. Το ποσοστό της διαγραφής των προσαυξήσεων ενδεχομένως να βρίσκεται σε συνάρτηση με το χρόνο εξόφλησης της οφειλής.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές από φόρους, πρόστιμα και τέλη που δημιουργήθηκαν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης της Εφορίας στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση ή ρύθμιση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών. Οι φορολογούμενοι δηλαδή δεν θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή να έχουν ρυθμίσει με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων τις τρέχουσες οφειλές (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.). Επιπλέον κάθε νέα οφειλή που βεβαιώνεται θα πρέπει να εξοφλείται ή να ρυθμίζεται με βάση την πάγια ρύθμιση.

Σε διαφορετική περίπτωση ο φορολογούμενος θα χάνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων και θα ενεργοποιούνται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.

newsbeast.gr

Ετικέτες: 120 ΔΟΣΕΙΣεφορίαοφειλέςΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝΤΑΜΕΙΑΤσακαλώτος
Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από επιδημία ιλαράς

Επόμενο Άρθρο

Νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Επιστροφή εισφορών επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας: Πληρωμές e-ΕΦΚΑ στις 27 Φεβρουαρίου 2025

27/02/2025 | 13:02
HOT NEWS

ΕΦΚΑ- Ποιοι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση πολλών δόσεων με το νέο εξωδικαστικό και η νέα ρύθμιση 60 δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 

11/02/2025 | 17:02
HOT NEWS

Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για εκβιασμούς φορολογουμένων Κέρκυρα: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για εκβιασμούς φορολογουμένων

11/10/2024 | 12:56
Featured

Η εφορία καλεί για έλεγχο 1.500 μισθωτούς – συνταξιούχους – Δήλωναν λίγα, δαπανούσαν πολλά (DUPLICATE)

18/08/2024 | 06:00
Featured

Όλες οι αλλαγές για επαγγελματίες και επιχειρήσεις – Αποκλειστικά μέσω myDATA και με μηδενικές αποκλίσεις έσοδα και έξοδα

17/08/2024 | 15:24
HOT NEWS

ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΤΡΩΝΕ… ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ

16/08/2024 | 13:02
Featured

Η εφορία καλεί για έλεγχο 1.500 μισθωτούς – συνταξιούχους – Δήλωναν λίγα, δαπανούσαν πολλά

16/08/2024 | 06:00
HOT NEWS

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΩΣ 24 ΚΑΙ 48 ΔΟΣΕΙΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

04/08/2024 | 11:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    623 shares
    Share 249 Tweet 156
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    340 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch