Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

17 Νοέμβρη: Οι άδειες των καταδικασθέντων και ο Χριστόδουλος Ξηρός

Newsroom από Newsroom
09/11/2017 14:17
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Με αφορμή τη διήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό που έλαβε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, επανήλθε το θέμα των αδειών από τις φυλακές. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι το πρώτο μέλος της 17Ν που ζητά και παίρνει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές. Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, όσο και ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχουν βγει αρκετές φορές με άδεια. Μάλιστα, ο Χριστόδουλος Ξηρός παραβίασε την 7η άδεια που έλαβε, δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές και συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες με αποστολές τρομοδεμάτων.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο «Μανώλης» της «17 Νοέμβρη», ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση, μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του αδελφού του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά στις 29/6/2002. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/7/2002. Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο «Μανώλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε λάβει ήδη 6 άδειες από τη φυλακή όταν αποφάσισε στην 7η, στις 6 Ιανουαρίου 2014, να μην επιστρέψει στον Κορυδαλλό, όπως όφειλε, ύστερα από άδεια που έλαβε την 1η Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασής του ο Χριστόδουλος Ξηρός συμμετείχε σε μία σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Συγκεκριμένα, ήταν ο αποστολέας τρομοδέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, ο αποστολέας τρομοδέματος σε εφορία, ενώ συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Τελικά, στις 3 Ιανουαρίου 2015, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και συνελήφθη, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικού οπλισμού.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος και οι εκπαιδευτικές άδειες

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, γνωστός και ως «Σταμάτης» της 17Ν, είναι ένα από τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που παίρνει τακτικά άδειες και επισκέπτεται την οικογένειά του που ζει στην Αθήνα, ενώ παίρνει ακόμα και εκπαιδευτικές άδειες.

Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1985 από τον Χριστόδουλο Ξηρό, με τον οποίο είχαν γνωριστεί κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής κινητοποίησης. Ήταν ήδη γνωστός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από προσαγωγή το 1993. Προσήχθη τον Ιούλιο του 2002 στη Χιλιαδού Εύβοιας, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή και για συνολικά 28 ενέργειες. Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

[irp posts=”159222″ name=”Κουφοντίνας: Βγήκε από τη φυλακή με άδεια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)”]

Ο Σάββας Ξηρός αρνήθηκε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

Το 2015 ο Σάββας Ξηρός μπορούσε να αποφυλακιστεί με την προϋπόθεση να φορέσει βραχιολάκι, ωστόσο το αρνήθηκε. Στις 29 Ιουλίου του 2002, στο λιμάνι του Πειραιά, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που μεταφέρθηκε στην περιοχή με ταξί, εξερράγη στα χέρια του. Τότε ξεκίνησε και το ντόμινο των συλλήψεων των μελών της 17Ν.

Ο Σάββας Ξηρός κατηγορήθηκε για 78 ενέργειες. Δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το σύνολο της δράσης της 17Ν και ως μοναδικός φυσικός αυτουργός την ευθύνη για όλες τις ενέργειες από το 1982 και έπειτα. Καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, το 2015 είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί, αλλά αρνήθηκε να βάλει βραχιολάκι. Τότε είχε αναφέρει γιατί αρνείται τη χρήση της διάταξης και είχε εξηγήσει πως αιτία είναι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις: «Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα. Θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη με ένα πλήρη έλεγχο κίνησής του», γράφει το iefimerida.gr.

Ετικέτες: 17 νοέμβρηΔημήτρης ΚουφοντίναςΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κουφοντίνας: Πληροφορίες ότι σταματά την απεργία πείνας

14/03/2021 | 13:00
HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο νεαρός που “κατέβασε” τον αστυνομικό – Βεβήλωσαν εικόνα της Παναγίας

10/03/2021 | 17:35
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για να πάει στον Κορυδαλλό

08/03/2021 | 19:00
HOT NEWS

Σοκαριστική δήλωση Δρίτσα: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη -Σκότωνε μόνο στη Δεξιά παράταξη»

02/03/2021 | 15:22
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο – Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Γιορτή σήμερα 16 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Διομήδης

    251 shares
    Share 100 Tweet 63
  • Λευκός Οίκος: Πρώτη αντίδραση μετά τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Πούτιν

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Τραμπ: «Νομίζω ότι μια γρήγορη συμφωνία είναι καλύτερη από μια εκεχειρία – Ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός»

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Τραμπ: «Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται πλέον από τον Ζελένσκι» – Βαθμολόγησε με «10 στα 10» τη συνάντηση με Πούτιν

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • Τραμπ στο Fox: Στο χέρι του Ζελένσκι να κλείσει η συμφωνία

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • Ο Τραμπ παρέδωσε στον Πούτιν επιστολή από τη Μελάνια – Τι έγραφε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ στον Ρώσο ηγέτη

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch