Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :Παρελάσεις με μάσκα παντού – Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα

Newsroom από Newsroom
21/10/2021 19:19
Ενημερώθηκε: 21/10/2021 19:22:15
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -Μεγάλη η επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση των Γκάγκα, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη – Σημαντική αύξηση του φορτίου σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία – Τη σημασία της τρίτης δόσης, ειδικά για άτομα άνω των 60 ή 70 ετών, τόνισαν ο επιστήμονες.

NEWS– Τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι. «Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοησλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτκή Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα είπε: «Ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν θα το κάνει λόγω Covid; Το κάναμε πέρσι αυτό, αλλά φέτος υπάρχει φροντίδα για όλους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πέρα από τις μονάδες και τα όριά τους, είναι οι κοινές κλίνες νοσηλείας. Δεν πρέπει να υπάρχει πόλωση μεταξύ εμβολιαστών ή αντιεμβολιαστών. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, η κ. Γκάγκα είπε: «Θα είναι ήπια και πιο ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μέσα σε αυτά υπάρχουν και εμβολιασμένοι. Δεν υπάρχει ίδιος αριθμός νοσηλειών όπως πέρσι, ωστόσο οι εισαγωγές είναι πολλές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε από την πλευρά της: «Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Το ποσοστό θετικότητας είναι στο 1,35% την τελευραία εβδομάδα, με υψηλό αριθμό τεστ. Αυξημένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σημαντική αύξηση σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ είχαμε αύξηση και σε Αρκαδία, Αχαΐα Αιτωλοακαρνανία. Γενικά σταθερή η πορεία στην Αττική, με επιβάρυνση στη Δυτική Αττική. Αυξήθηκαν κατά 30% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια έφτασε στο 1,6. Έχουμε αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%. Έχουμε σημαντική αύξηση νοσηλειών και θανάτων σε Ξάνθη και Δράμα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως δεν παρατηρήθηκε αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Τσιόδρας μας ανέλυσε σαφή στοιχεία για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Στην Ελλάδα, οι εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από Covid. Δύσκολα μετακινούνται από τις αποφάσεις τους οι ηλικιωμένοι, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να επιλέξουμε πια πώς θα προστατεύσουμε την οικογένεια και τον εαυτό μας βάσει των επιστημονικών δεδομένων. Παρά το άνοιγμα της κοινωνίας, οι εμβολιασμέμνοι πρέπει να ξέρουν πως κι αυτοί μπορεί να κολλήσουν αν δεν προσέχουν. Πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση την ηλικία μας. Αναφορικά με τις παρελάσεις που επίκεινται, κατά την παρακολούθησή τους, όπου κι αν γίνει αυτή, πρέπει να φοράμε όλοι τη μάσκα μας. Αρκετοί από τους ανθρώπους που αναρρώνουν, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους δυο παρουσιάζει χρόνια προβλήματα. Η λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι μια απλή γριπούλα» .

Για την ανάγκη λήψης ή επιστροφής μέτρων ενόψει τέταρτου κύματος, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Περιμένουμε να δούμε πώς θα μπει ο χειμώνας, έχουμε τα πρώτα δείγματα από Βόρεια Ελλάδα και υπάρχει άμεση συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τη νοσηρότητα. Δεν έχουμε συζητήσει άλλα μέτρα, αλλά παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Τονίζω τη σημασία της τρίτης δόσης, ειδικά για άτομα άνω των 60 ή 70 ετών».

Για την προσβολή παιδιών από τη λοίμωξη, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μελέτες για τα παιδιά. Αυτό που έχει φανεί από την αρχή της πανδημίας, είναι πόσο ήπια είναι για τα παιδιά. Μια από τις θεωρίες αφορά στην ηπιότερη ανοσολογική τους αντίδραση στη λοίμωξη».

Στα σχόλιά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε: «Μειώθηκαν οριακά οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα έδειξε σταθεροποίηση. Στην Ευρώπη, τα μεγέθη παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση – 17% – στις διαγνώσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σχετικά αυξημένη, με προοπτικές επιδείνωσης»

Ετικέτες: 28η οκτωβρίουNewsΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ LIVEΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣπαρέλαση
Προηγούμενο Άρθρο

Πρόσκληση για κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την 2021 ΣΤ/ΕΣΣΟ

Επόμενο Άρθρο

Προσοχή! Ερχεται ισχυρή καταιγίδα από αύριο Παρασκευή 22/10

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

22/04/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

22/04/2025 | 13:02
HOT NEWS

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

22/04/2025 | 09:02
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
Featured

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο και κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη

19/04/2025 | 09:13
HOT NEWS

Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ: Νέο πρόγραμμα με έως 12 διανυκτερεύσεις και τα νέα για τις συντάξεις 

18/04/2025 | 17:02
HOT NEWS

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Πότε πληρώνονται οι εκκρεμότητες στις συντάξεις – Ποιοι θα λάβουν έως 8.500€ αναδρομικά και 435€ επικουρική 

18/04/2025 | 13:02
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προσοχή! Ερχεται ισχυρή καταιγίδα από αύριο Παρασκευή 22/10


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    388 shares
    Share 155 Tweet 97
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    314 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    277 shares
    Share 111 Tweet 69
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • Πώς αλλάζει το Άγιον Όρος – Υποδομές, φιλοξενία και πνευματική ταυτότητα

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch