Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Ο πληθωρισμός μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης

Newsroom από Newsroom
02/04/2022 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης  κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

76
SHARES
161
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεωργιάδης: Στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον πληθωρισμό, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση νωρίτερα χθες του νομοσχεδίου για το ΓΕΜΗ και τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Στις 12 η Eurostat ανακοίνωσε τον πληθωρισμό για όλη την ευρωζώνη. Στο 8% ο εναρμονισμένος δείκτης στην Ελλάδα για το μήνα Μάρτιο. Στο 2,7% η μηνιαία αύξηση. Εγώ πάντα κοιτάω λίγο παραπάνω τη μηνιαία αύξηση, γιατί αυτή δείχνει την τάση. Στο 7,5% είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη – εμείς στο 8% – και στο 2,5% η μηνιαία αύξηση – εμείς στο 2,7%», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία για το ύψος του πληθωρισμού το Μάρτιο του περασμένου έτους.

«Τον Μάρτιο του 2021 η Ελλάδα ήταν την μοναδική στην ευρωζώνη με αρνητικό πληθωρισμό, είχε μείον 2%. Τότε ο μέσος όρος της ευρωζώνης ήταν 1,3%. Το +8 είναι από το -2, άρα, στην πραγματικότητα είναι 6, δεν είναι 10. Άρα, στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι το 7,5%, αν το πάρουμε σε ετήσια βάση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επέμεινε ότι «η Ελλάδα είναι η 12η από τις 19 χώρες».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αντιπαραθέσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Για να δούμε λίγο τον πληθωρισμό των χωρών που είναι λίγο πάνω από εμάς. Λιθουανία, 15,6%. Φταίει ο Μητσοτάκης. Εσθονία, 14,8%. Φταίει ο Χατζηδάκης, ο Γεωργιάδης και ο Σκρέκας. Ολλανδία, 11,9%. Είναι προφανώς η λίστα Πέτσα εδώ. Ισπανία, η αγαπημένη σας χώρα, που την έχετε κάνει παράδειγμα και μας την λέτε σε κάθε σας ομιλία, 9,8%».

«Επαναλαμβάνω, αν βάλουμε εμείς, ότι είχαμε μείον 2 πέρυσι, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν συν, εμείς είμαστε στο 6 στην πραγματικότητα. Για όλες αυτές τις κυβερνήσεις, που έχουν αυτόν το θηριώδη έως και διπλάσιο από εμάς πληθωρισμό, φταίει ο κ. Μητσοτάκης; Αυτή είναι σοβαρή συζήτηση, για τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση;», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός απάντησε και στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει ζήτημα επάρκειας προϊόντων.

«Για το προβλεπτό μέλλον, για να μιλάω σωστά, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας. Τι θα πει προβλεπτό μέλλον; Για μπροστά μας, 6 με 7 μήνες. Τόσο μπορούμε να έχουμε εικόνα της αγοράς. Αν αύριο πέσουν πυρηνικά, δεν ξέρω. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα, που μιλάμε, για όλα τα διατροφικά υλικά που παίρνει ο κόσμος από τα σουπερμάρκετ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έλλειψης, μηδέν, ακόμα και για το ηλιέλαιο μηδέν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Για το ηλιέλαιο υπάρχει και τρόπος να αυξήσουμε πολύ και την εγχώρια παραγωγή, εάν κατευθύναμε μεγαλύτερο εύρος ηλιέλαιου στον επισιτισμό απ’ ότι για την παραγωγή ενέργειας».

Απουσία αναγκαίων πρωτοβουλιών που θα απέτρεπαν τις μεγάλες αυξήσεις στην αγορά, είχε καταγγείλει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης. «Σας λέμε από την πρώτη στιγμή, κύριε Υπουργέ, ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα οξύνεται πολύ περισσότερο, λόγω των πολιτικών σας ή για να ακριβολογώ, από την απουσία των πρωτοβουλιών εκ μέρους σας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ασφαλώς και ένα τμήμα του πληθωρισμού είναι εισαγόμενο. Συμφωνούμε, αλλά η Κυβέρνηση σας έκανε ακριβώς το αντίθετα για να μην τον μειώσει», ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης και πρόσθεσε ότι «η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του κόστους παραγωγής τους, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς», για να παρατηρήσει ότι «η ακρίβεια έχει ταξικό πρόσημο και πλήττει ασύμμετρα τους πολίτες. Όσο πιο ευάλωτοι, τόσο πιο πολύ πλήττονται».

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αλλαγές στο ΕΣΥ: Ραντεβού με γιατρό σε 2 αντί για 30 ημέρες με ψηφιακό σύστημα όπως για τα εμβόλια

12/05/2025 | 15:00
Featured

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας – Τι είπαν Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Ιερώνυμος στο Breibart για τη νέα πρέσβη

17/04/2025 | 06:23
Featured

Γεωργιάδης για Τέμπη: Καταρρέουν με πάταγο οι ασυναρτησίες και η σκευωρία της συγκάλυψης – Δριμεία επίθεση στη Ζωή

08/04/2025 | 10:13
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για αυξήσεις σε όλους τους ένστολους – Δυσφορία στο Μαξίμου για τις δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών

30/03/2025 | 18:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τζανάκης: Πιθανό το 4ο εμβόλιο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    776 shares
    Share 310 Tweet 194
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    409 shares
    Share 164 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    373 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    354 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    340 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1155 shares
    Share 462 Tweet 289
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch