Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αυτές τις γιορτές να διασπείρουμε απλόχερα την αγάπη και όχι τον ιό

Newsroom από Newsroom
22/12/2020 18:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κορωνοϊός: Φέτος, τα Χριστούγεννα και η περίοδος των γιορτών θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά.

Παιδικές φωνούλες με κάλαντα δεν θα ακουστούν, δρόμοι γεμάτοι κόσμο στους κεντρικούς δρόμους κάθε πόλης και χωριού, αγκαλιές, φιλιά και μεγάλα οικογενειακά τραπέζια δεν θα πραγματοποιηθούν υπό το πρίσμα των επιδημιολογικών αριθμών και των στατιστικών δεδομένων σχετιζόμενων με τον νέο κορονοϊό. Και ενώ για όλους μας, οι λαμπερές αυτές μέρες συνιστούν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας, να ανταλλάξουμε ευχές, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, ξεφεύγοντας από το άγχος της καθημερινότητας, τη λάμψη και τη μαγεία φαίνεται να την κλέβει από τη ζωή όλων μας ο νέος ιός, ο οποίος αν και καταγράφει λίγο περισσότερο από δέκα μήνες ζωής, έχει κατορθώσει να διαμορφώσει νέες συνθήκες διαβίωσης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αυτές τις γιορτές να διασπείρουμε απλόχερα την αγάπη και όχι τον ιό

Η δρ Σταματούλα Τσικρικά, πνευμονολόγος του Νοσοκομείου αναφοράς covid 19 «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τη συμπαράσταση και υποστήριξη προς τους ασθενείς, ειδικά τις εορταστικές ημέρες. Παράλληλα, δίνει χρήσιμες συμβουλές ώστε «αυτές τις γιορτές να διασπείρουμε απλόχερα την αγάπη και όχι τον ιό».

Στη μάχη με την covid-19 βρίσκουν τα φετινά Χριστούγεννα τους επαγγελματίες υγείας, εφημερεύοντας για μία ακόμα φορά στο καθήκον, στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, των νοσοκομειακών κλινικών, καθώς και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. «Στα νοσοκομεία αναφοράς covid 19 για πρώτη φορά, ο ‘Αγιος Βασίλης δε φορά κόκκινη στολή, σκούφο και καλογυαλισμένες μπότες, αλλά ολόσωμη άσπρη στολή με ιατρικό σκούφο, γάντια, προσωπίδα και ποδονάρια. Τα δικά μας χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν στολίστηκαν με πολύχρονες μπάλες και λαμπάκια όπως τα προηγούμενα έτη, αλλά με ιατρικές μάσκες ως αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της εργασίας, αλλά και της προσωπικής μας ζωής», αναφέρει η δρ Σταματούλα Τσικρικά.

Δε θα αφήσουμε κανέναν να αισθανθεί μόνος και απομονωμένος

«Ο ρόλος μας πιο σημαντικός και συμβολικός για τους ασθενείς μας από κάθε άλλη φορά», αναφέρει η κ. Τσικρικά. «Εκτός από τους καθημερινούς θεραπευτές και φροντιστές της υγείας, οι οποίοι τους χορηγούν μετρημένες δόσεις φαρμάκων και ορών, αυτά τα Χριστούγεννα θα τους χορηγήσουμε υπέρογκες δόσεις αγάπης, χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, ενώ θα σταθούμε δίπλα τους ως τα αγαπημένα μέλη της οικογένειας τους, τα οποία δεν δύναται να τους επισκεφτούν στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποφυγής της διασποράς του ιού. Δε θα αφήσουμε κανέναν να αισθανθεί μόνος και απομονωμένος. Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας θα αποτελέσουμε τον συνδετικό κρίκο επαφής με τους δικούς τους, έτσι ώστε να καταφέρουν να τους δουν και να τους ακούσουν με λόγια αγάπης και εγκάρδιες ευχές για ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο σπίτι».

Χρήσιμες συμβουλές προστασίας

Και ενώ, όπως αναφέρει, «εμείς, οι επαγγελματίες υγείας θα είμαστε μακριά από τις δικές μας οικογένειες και το γιορτινό τραπέζι, οι υπόλοιποι ας προστατεύσουν συνειδητά τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους με ένα σχήμα ιδιαίτερα οξύμωρο και πρωτόγνωρο. Μένοντας μακριά τους μόνο σωματικά και όχι στην ψυχή και στο πνεύμα! Ας σκορπίσουμε το μήνυμα της αγάπης και της ζωής διατηρώντας την απαιτούμενη σωματική απόσταση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του ιού, αλλά ταυτόχρονα ενισχύοντας υπέρμετρα τη συναισθηματική εγγύτητα και ενίσχυση των ψυχικών δεσμών μας για τον συνάνθρωπό μας».

Στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπονται έως 9 άτομα που προέρχονται από δύο οικογένειες. Τα άτομα της ομάδας θα πρέπει να ακολουθούν τα ίδια μέτρα προστασίας και να αποφεύγουν τις συναντήσεις με άτομα εκτός αυτής της ομάδας. Άτομα με θετικό διαγνωστικό τεστ ή με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19, καθώς και άτομα που έχουν τεθεί σε περιορισμό λόγω επαφής υψηλού κινδύνου με επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις, ανεξάρτητα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση. Εάν είναι απαραίτητη η συνεύρεση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται οι «επισκέπτες» να έχουν εκ των προτέρων αυτοπεριοριστεί (από επαφές) κατά το δυνατόν προληπτικά, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα ευπαθή άτομα.

Για λόγους αποφυγής περαιτέρω διασποράς του ιού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, θα πρέπει να τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας.

Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.

Ετικέτες: αγάπηΓΙΟΡΤΕΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Προηγούμενο Άρθρο

853 νέα κρούσματα, 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Επόμενο Άρθρο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και οι υπουργικές τροπολογίες

ΣχετικάΆρθρα

Featured

H απάντηση του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Φιντάν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη: «Η Ελλάδα σέβεται τους Μουσουλμάνους»

21/06/2025 | 23:00
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

21/06/2025 | 22:13
Featured

Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/06/2025 | 21:31
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

21/06/2025 | 21:13
ΔΙΕΘΝΗ

Γκιουλέρ: Προστατεύουμε χωρίς συμβιβασμούς τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

21/06/2025 | 21:00
Featured

«Πυρά» Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά»

21/06/2025 | 20:13
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: «Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός, υπό αυτή την έννοια ολόκληρη η Ουκρανία είναι δική μας» – «Ναι, ανησυχώ για Γ’ Παγκόσμιο»

21/06/2025 | 20:00
ΕΙΠΑΝ

Ο καημένος!

21/06/2025 | 19:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και οι υπουργικές τροπολογίες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

    2010 shares
    Share 804 Tweet 503
  • Κίνηση – ορόσημο για το Ιράν – Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του

    810 shares
    Share 324 Tweet 203
  • Πούτιν: Η Ρωσία ανησυχεί για την απειλή ενός Γ΄ παγκοσμίου πολέμου – «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»

    704 shares
    Share 282 Tweet 176
  • Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

    780 shares
    Share 312 Tweet 195
  • Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Τι λένε Λέκκας και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

    419 shares
    Share 168 Tweet 105
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    1404 shares
    Share 562 Tweet 351
  • Το νέο τουρκολιβυκό μέτωπο πιέζει την Αθήνα – Το διπλό παιχνίδι του Χαφτάρ

    378 shares
    Share 151 Tweet 95
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch