Θα φτιάξει μία ομάδα κρούσης με νέα στελέχη, για να δείξει ότι το κόμμα έχει τους δικούς του «ειδικούς» και «τεχνοκράτες»…
Το ότι η κομματική επετηρίδα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «βαριά» είναι γνωστό. Αυτό, εξάλλου, φάνηκε ειδικά και στην περίοδο της «πρώτη φορά Αριστεράς», αφού ο τότε πρωθυπουργός ήταν μεν νέος, αλλά περιστοιχιζόταν από τα παραδοσιακά στελέχη του παλιού Συνασπισμού, πολλά εκ των οποίων τον είχαν στηρίξει σε διάφορα εσωκομματικά μπρα ντε φερ.
Ωστόσο, τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει και όσοι συνομιλούν με τον αρχηγό της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται πως δεν… χρωστάει σε κανέναν.
Γι’ αυτό και, έστω κάπως αργά είναι η αλήθεια, σκέφτεται να κάνει ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν στη θέση του: να αναδείξει, δηλαδή, μία νέα γενιά στελεχών, που θα αναφέρονται στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και θα διαφοροποιήσουν το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς.
Αυτή η ιδέα έχει δύο θετικά για τον αρχηγό της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης: Πρώτον, ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί μία σειρά από τους δικούς του «Ταλιμπάν», οι οποίοι δεν θα ανήκουν σε τάσεις, δεν θα διανοούνται να ασκήσουν εσωκομματική Aντιπολίτευση, ούτε να εκφράζουν αποχρώσεις, διαφοροποιήσεις και αντιγνωμίες.
Δεύτερον, με το να φτιάξει μία ομάδα κρούσης με νέα στελέχη, που είναι εξειδικευμένα στους τομείς τους, ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τους δικούς του «ειδικούς» και «τεχνοκράτες» για να διεκδικήσει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.
Άλλωστε, μετά την πανδημία και το «υπόδειγμα Τσιόδρα», είναι πλέον σαφές ότι στην άσκηση της πολιτικής και της διακυβέρνησης, θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο οι τεχνοκράτες και οι ειδικοί και λιγότερο τα πολιτικά στελέχη που… όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν.
Σημειωτέον ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει, όσο είχε το μαχαίρι και το πεπόνι της εξουσίας, σε μερικές κινήσεις ανάδειξης νέων στελεχών:
Ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ήταν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως επίσης και ο κομβικός ρόλος που είχε, ειδικά στην μετά Κοτζιά εποχή, ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν ο τελευταίος επικεφαλής του ΣΕΠΕ, Πάνος Κορφιάτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, αρμόδιος για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.
Οι συγκεκριμένοι «τριαντάρηδες με τα διδακτορικά», όπως τούς αποκαλούν σκωπτικά ορισμένοι στην Κουμουνδούρου, θα έρθουν να πλαισιώσουν τους άλλους «τριαντάρηδες», που έχουν ήδη ανοίξει περπατησιά στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα αντιδράσουν σε όλο αυτό οι «παππούδες»…
Το τέλος μιας σχέσης
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που είδαν προχθές μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους να ανταλλάσσουν βολές σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης, βεβαιώθηκαν ότι αυτή τη φορά το γυαλί μεταξύ τους έχει ραγίσει για τα καλά, αλλά και πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται όντως να… έχει πάρει το όπλο του και να ετοιμάζεται για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα».
ΠΗΓΗ: «Καρφί»