Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Αύξηση ψηφιακών συναλλαγών – Η περίπτωση της Alpha Bank

TechTeam από TechTeam
02/10/2020 22:02
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που έχει ξεκινήσει στη διάρκεια των τελευταίων ετών και φθάνει πλέον στο αποκορύφωμα της, μετά και τις εντεινόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις των τραπεζών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Μίας κρίσης που οδηγεί τις τράπεζες στην Ελλάδα και διεθνώς να επιταχύνουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και κατ’ επέκταση των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων.

Στην Ελλάδα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Alpha Bank, που όπως ανακοίνωσε πρόσφατα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το 91% των συναλλαγών πραγματοποιείται σε ψηφιακό περιβάλλον, με την χρήση του mobile banking να παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, το 91% των συνολικών συναλλαγών στην Alpha Bank πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, κέντρα αυτόματων συναλλαγών- ΚΑΣ), ενώ εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 70% κατέγραψε και η χρήση του mobile banking της τράπεζας, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Alpha mobile banking αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με πέρυσι και αντίστοιχα, οι συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν μέσω της υπηρεσίας ήταν υψηλότερες κατά 66% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking της Alpha Bank, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 23,3%.

Η τράπεζα δίνει επίσης έμφαση την τεράστια ανταπόκριση των καταναλωτών στο Αpple Pay, την υπηρεσία πληρωμών για συσκευές Apple, που πρώτη και μόνη από τις ελληνικές τράπεζες διέθεσε η Alpha Bank τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, μέσα σε πέντε μήνες οι χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τους 65.000, καθώς τα οφέλη της εφαρμογής είναι σημαντικά. Συνδέοντας με το Apple Pay τη χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους Visa και Mastercard της Alpha Bank, οι πελάτες της τράπεζας κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους.

Την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός πελατών χρησιμοποιεί για συναλλαγές το ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet. Η προσφάτως ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play Store, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια συναλλαγών μέσω συσκευών με λογισμικό Android, σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης.

Η άνοδος είχε ξεκινήσει πριν την πανδημία

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, ενός από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού της σχεδίου, είχε μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον το 85,5% των συνολικών της συναλλαγών, ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την έλευση της πανδημίας. Το ποσοστό αυτό, επισημαίνεται από την τράπεζα, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας που οδήγησαν εκ των πραγμάτων σε αύξηση των εξ’ αποστάσεως τραπεζικών συναλλαγών κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει και να αλλάξει ριζικά σε βάθος χρόνου τις τραπεζικές συναλλαγές όπως τις γνωρίζαμε έως πρόσφατα.

Τι σημαίνει όμως η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών για τον πελάτη και τον εργαζόμενο της τράπεζας, αλλά και το δίκτυο καταστημάτων;

Η Alpha Bank, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο ‘Αγης Παπαστεργίου, διευθυντής Ψηφιακής Τραπεζικής της τράπεζας, «έχει θέσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο του επιχειρησιακού της προγραμματισμού, επενδύοντας με συνέπεια και αποφασιστικότητα στις τεχνολογίες αιχμής για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η στρατηγική αυτή επιλογή επέτρεψε στην Alpha Bank να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον τομέα της τραπεζικής εξυπηρέτησης λόγω της πανδημίας».

Αναφερόμενος στους πελάτες της Alpha Bank o κ.Παπαστεργίου τονίζει ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, χρησιμοποιούν σε συντριπτικό ποσοστό τα ψηφιακά κανάλια της τράπεζας για τις καθημερινές συναλλαγές τους, γεγονός που μας ενθαρρύνει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις ψηφιακές πωλήσεις τραπεζικών προϊόντων και την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ανασχεδιασμός των λειτουργιών, η περαιτέρω απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών, σε συνδυασμό πάντοτε με την συνεχή ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων μας στις νέες τεχνολογίες, αποτελούν διαρκή στόχο για εμάς, ώστε να παρέχουμε συνεχώς μία αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρεται και στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας, με αφορμή της εντυπωσιακή αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών. «H στροφή των πελατών σε ψηφιακούς διαύλους επικοινωνίας και εξυπηρέτησης εύλογα επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου, όχι τόσο με όρους γεωγραφικής κάλυψης, αλλά κυρίως μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των τραπεζικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα καταστήματα. Η έννοια της τραπεζικής επανακαθορίζεται και δεδομένου ότι ολοένα και μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών διεκπεραιώνεται από τα ψηφιακά μας κανάλια, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στην αξιοποίηση του δικτύου μας για την παροχή της αναγκαίας ενημέρωσης, των επενδυτικών συμβουλών, αλλά και της διάθεσης καινοτόμων προϊόντων που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σύγχρονες προκλήσεις».

Ετικέτες: ALPHA BANKΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/01/2026 | 23:45
Featured

UniCredit: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank – Aυξάνει την άμεση συμμετοχή της στο 29,8%

05/01/2026 | 17:31 - Ενημέρωση 06/01/2026 | 03:36
Featured

To tilegrafimanews.gr σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

01/01/2026 | 00:01
Featured

Το Tilegrafimanews.gr σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με Υγεία !

25/12/2025 | 00:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη η χάρη του ΣΥΡΙΖΑ...


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ  – ΚΑΙΡΟΣ 2026 – Live εικόνα από όλη την Ελλάδα και οι περιοχές που «ασπρίζουν» τις επόμενες ώρες

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΑΔΕ: 80+80 εκατ. ευρώ στο τραπέζι: Πώς μοιράζονται τα οικολογικά σχήματα και τι κερδίζουν κτηνοτρόφοι

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Βορίδης: Στη δική μου θητεία δεν υπήρξε καν κινητοποίηση, όχι μπλόκο – Ούτε συνέλευση δεν έγινε

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
  • ΤΖΟΚΕΡ: Συστήματα 45 και 25- Η καλύτερη επιλογή

    10434 shares
    Share 4174 Tweet 2609
  • SPOILER SURVIVOR 2026: «Κλείνει η πόρτα» για τους 24 – Πρεμιέρα σήμερα 11/1 στις 21:00 – ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Ανδρουλάκης για αγρότες: Διάλογος πρέπει να γίνει αλλά με ειλικρίνεια και αποτελέσματα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Γιορτή σήμερα 12 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Αγία Τατιανή

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch