Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αλ. Χαρίτσης: Με τα 20 εκ. η κυβέρνηση προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ίδια τα Μέσα για να τα προσαρμόσει στη γραμμή της

Newsroom από Newsroom
07/07/2020 19:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαρίτσης: «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κορωνοϊό με τρεις μήνες καθυστέρηση εξηγείται από… 

την ίδια τη λίστα που μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

«Αποδεικνύεται εμφατικά», είπε, ότι δεν υπήρξαν κριτήρια σε σχέση με την επισκεψιμότητα, την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αντιθέτως είχαν πολιτική κατεύθυνση και βάσει της σύμπλευσης των Μέσων με την κυβέρνηση της ΝΔ». Αναφέρει ως χαρακτηριστικό ότι «μόλις το 1% των χρημάτων πήγε σε αντιπολιτευόμενα Μέσα και το 99% σε φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Μέσα, σε ανενεργά ή ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα, ενώ είναι φανερή η απουσία χρηματοδότησης Μέσων που ενοχλούν την κυβέρνηση». Ανέφερε ότι «επομένως αποδεικνύεται η διασπάθιση δημόσιου χρήματος που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η χθεσινή λίστα κάνει ακόμη πιο καχύποπτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι γι’ αυτό ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης και τα σχετικά τιμολόγια, για να δούμε αν υπήρξε τελικά μαγείρεμα» της λίστας». Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας, ώστε «να εκβιάσει και να χειραγωγήσει τα Μέσα μοιράζοντας δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν για να τα προσαρμόσει στις απαιτήσεις και τη γραμμή της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της ΝΔ που θέλει να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου σε έναν ατελείωτο βούρκο», είπε, τονίζοντας ότι «το μείζον για την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, είναι το μέλλον της οικονομίας, το μέλλον της εργασίας και η επόμενη μέρα μετά την κρίση της πανδημίας».

Μιλώντας ειδικότερα για την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση ήδη από τον Αύγουστο του 2019 προχώρησε σε ρυθμίσεις «διάλυσης των εργασιακών σχέσεων». Της καταλόγισε επιστροφή της οικονομίας σε υφεσιακούς ρυθμούς πριν από την πανδημία, ενώ «κατέγραφε ρυθμούς ανάπτυξης 2,8% επί ΣΥΡΙΖΑ». Την κατηγόρησε ότι οδήγησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε χαμηλό εικοσαετίας και ότι «ενώ έταζε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, “πέτυχε” την απώλεια 200 χιλιάδων θέσεων εργασίας μόνο τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη». Επιπλέον, έκανε λόγο για «αδιανόητο μπάχαλο» στον κλάδο του τουρισμού, που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας.

«Όλα αυτά είναι δυσοίωνα μηνύματα τα οποία φαίνεται να οδηγούν σε πολύ χειρότερη ύφεση από τα πρώτα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να διαφύγει δια του βούρκου, της λασπολογίας και της σκανδαλολογίας», σημείωσε. Είπε ότι αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να συνομιλεί καθημερινά με τους πολίτες, να καταγράφει τις ανησυχίες τους, να τους μεταφέρει τις προτάσεις του. Αυτό προκειμένου «ο ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ, που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, να μην οδηγήσει τελικά σε νέα κοινωνική καταστροφή και κοινωνικά ερείπια». Επισήμανε ότι με εξορμήσεις σε όλη τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται κοντά στους πολίτες και παρουσιάζει το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’, που τόσο λοιδορήθηκε από τη ΝΔ, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «η κυβέρνηση με τη συμβολή των φίλα προσκείμενών της Μέσων ενημέρωσης ανασύρουν τώρα έναν, “αναξιόπιστο” και “απατεώνα”, κατά τα λεγόμενα της ίδιας της ΝΔ, επειδή εμφανίζεται ως κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ». Μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης «από ένα υπαρκτό και δυσώδες σκάνδαλο που έχει καταγραφεί επισήμως από την ΕΥΠ, στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί, επίορκοι αστυνομικοί αλλά ακόμα και πολιτικά στελέχη της ΝΔ». Τόνισε, deö ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έθεσε εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τον κ. Καλογρίτσα, εξαιτίας της οικονομικής αφερεγγυότητάς του».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, τέλος, ότι «οι αποκαλύψεις σκανδάλων μέσω των επίσημων καταγραφών της ΕΥΠ δείχνουν ένα ολόκληρο σύστημα που λειτουργούσε οργανωμένα με προσβάσεις στο δικαστικό και πολιτικό σύστημα και στην αστυνομία, που προσπαθούσε να εκβιάσει και να αποκρύψει στοιχεία». «Μιλάμε για τον ορισμό του παρακράτους, ένα παρακράτος που έχει τα χρώματα της ΝΔ», είπε.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΜΕΝΔΧΑΡΙΤΣΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

13/09/2025 | 23:45
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ στο  Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης"  Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Featured

Δημοσκόπηση GPO για τα «Παραπολιτικά»: Βελτίωση στα ποσοστά της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των μέτρων της ΔΕΘ

13/09/2025 | 13:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χαρίτσης από ΔΕΘ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει τρίτη ευκαιρία

13/09/2025 | 13:00
Featured

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 16,5% η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ

11/09/2025 | 20:17
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Opinion: Σύγκριση υπουργών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν για κυρώσεις κατά κρατών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Η Προσευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς

    11497 shares
    Share 4599 Tweet 2874
  • Τσάρλι Κερκ: Ο διάλογος του πατέρα με τον δολοφόνο γιο του

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: 467 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις του 2026 – Τι σημαίνουν 20, 35 και 70€ τον μήνα για τους συνταξιούχους

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Γιορτή σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ: “Κάτι αλλάζει τα Σάββατα”

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch