Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδριανούπολη τώρα: Οι τελευταίες ειδήσεις τώρα για τη σύλληψη Ελλήνων

Newsroom από Newsroom
02/03/2018 14:40
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΡΑ: Το υπ. Εξωτερικών χειρίζεται πλέον την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης και κρατούνται στην Αδριανούπολη. “Δεν υπάρχει ανησυχία για το γεγονός και εκτός απροόπτου θα λήξει σύντομα”, δήλωσε ανώτατη διπλωματική πηγή.

“Δεν υπήρξε μάχη”, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Νικόλαος Φανιός. Ο ίδιος στο Reuters σημειώνει ότι οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην ελληνική οριογραμμή, στην περιοχή Καστανιές στον Έβρο, συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο, καθώς φέρεται να εντοπίστηκαν σε τουρκικό έδαφος.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

[irp posts=”176887″ name=”Έβρος: Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς”]

Τι αναφέρουν Ρόιτερς και Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στο επεισόδιο που σημειώθηκε στον Έβρο, με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη από τον τουρκικό στρατό, αναφέρονται με ρεπορτάζ τους τόσο το Ρόιτερς, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP με τίτλο “Δύο Έλληνες στρατιώτες κρατούνται από τον τουρκικό στρατό στην Τουρκία”, φιλοξενεί δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΣ Νικόλαου Φανιού σύμφωνα με τον οποίο, “δεν υπήρξε μάχη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αδριανούπολη”, μία συνοριακή πόλη στη βόρια Τουρκία. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, οι δύο στρατιώτες έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου και εντοπίστηκαν από τον γειτονικό στρατό. Σύμφωνα με τον κ. Φανιό, “οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές” και “οι δυο άντρες ήταν οπλισμένοι». Πρόσθεσε δε ότι, “το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επαναπατρισμού τους”.
Το τηλεγράφημα συνεχίζει λέγοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά “διανύουν μία περίοδο έντασης τον τελευταίο μήνα με φόντο τις δύσκολες σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στις γεωλογικές έρευνες στα κυπριακά νερά της Μεσογείου”. Περιγράφει μάλιστα το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια και τις αντιδράσεις των δύο πολιτικών ηγεσιών. Τέλος, επισημαίνει ότι η ένταση “τροφοδοτείται επίσης από την απαίτηση της Τουρκίας να εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί” που ήρθαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016.

Ρόιτερς

Το τηλεγράφημα του ειδησιογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς από την πλευρά του, αναφέρει επίσης τις λεπτομέρειες του περιστατικού που συνέβη εχθές, Πέμπτη, στη διάρκεια μίας απλής περιπολίας στις Καστανιές Έβρου. Περιγράφει έτσι πώς οι συγκεκριμένοι δύο στρατιώτες χάθηκαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Μεταφέρει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στρατιωτικού Επιτελείου και σημειώνει ότι οι δύο άντρες είναι καλά στην υγεία τους στην Αδριανούπολη.
Με την ευκαιρία, το πρακτορείο, υπενθυμίζει ότι οι δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ βρέθηκαν κοντά σε μία πολεμική σύρραξη το 1974, το 1987 και το 1996 ενώ αναφέρεται και στην χρόνια διαμάχη για το Αιγαίο και την Κύπρο. Τέλος, το πρακτορείο αναφέρεται στην επίσκεψη επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο και στο καλό κλίμα των συζητήσεων.

Ν.Δ: Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές» αναφέρει σε δήλωσή τους ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΝΕΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές

25/06/2025 | 19:37
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

25/06/2025 | 16:00
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πατησίων: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης σε καταστήματα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών από Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

    700 shares
    Share 280 Tweet 175
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    416 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Λαμία – Τραγωδία με 64χρονο αντιδήμαρχο: Ολόκληρη η κατάθεση του οδηγού, οι ισχυρισμοί για ζώνες και το σημείο-«παγίδα»

    606 shares
    Share 242 Tweet 152
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch