Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση για το σήμερα και η γέφυρα για το αύριο

Newsroom από Newsroom
25/05/2025 19:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Eάν ο λαός μάς εμπιστευτεί και μας αναδείξει πρώτο κόμμα, θα σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα βασίζεται σε ένα αξιόπιστο, προοδευτικό, προγραμματικό πλαίσιο»

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι σύνθημα για εμάς», αλλά αγώνας για ένα εθνικό σχέδιο «που θα δίνει πειστικές απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών», «πάνω από όλα, πολιτική αλλαγή σημαίνει ένα νέο πολιτικό ήθος, για να αναπνεύσει η χώρα», δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να μπει τέλος στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό» και να «να ανακόψουμε την επικίνδυνη πορεία προς την ‘ουγγαριοποίηση’ του πολιτικού μας συστήματος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «εάν ο λαός μάς εμπιστευτεί και μας αναδείξει πρώτο κόμμα, θα σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα βασίζεται σε ένα αξιόπιστο, προοδευτικό, προγραμματικό πλαίσιο».

Υποστηρίζει ότι οι πολίτες «θέλουν να πιστέψουν ξανά σε μια πολιτική της αλήθειας και της αξιοπιστίας». «Αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν προδομένοι, δεν τους καλώ απλά να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Τους καλώ να δώσουν δύναμη σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα του χθες. Είναι η εγγύηση για το σήμερα και η γέφυρα για το αύριο», σημειώνει. Προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, διότι γνωρίζει πως εμείς μπορούμε να την κερδίσουμε και να φέρουμε την πολιτική αλλαγή. Ενοχλούμε, γιατί αναδεικνύουμε το κενό πολιτικής της κυβέρνησης. Καταθέτουμε προτάσεις». Σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης βολευόταν τόσα χρόνια να δίνει μάχες απέναντι σε πολιτικά σκιάχτρα και μπαμπούλες, όπως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό, προτιμά να έχει απέναντί του σχήματα χωρίς σαφή πυξίδα, χωρίς ρίζες και θεσμικό βάθος».

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει την επιλογή τους «και αυτή είναι η αυτόνομη πορεία με καθαρό και συγκεκριμένο προοδευτικό προγραμματικό λόγο». Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο σε περίπτωση αιφνιδιασμού, απαντά ότι «όποια και αν είναι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο», ενώ προσθέτει πως «αν νομίζει ο πρωθυπουργός ότι με ένα εκλογικό τέχνασμα θα αποφύγει τη φθορά, κάνει λάθος. Το αίτημα για αλλαγή έχει αγγίξει την ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βάθος».

Ως προς το τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» του στη ΔΕΘ, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «ο κόσμος στη ΔΕΘ δεν περιμένει από εμάς ‘καλάθια’ ή επιμέρους ‘παροχές’, αλλά απαιτεί ένα ολιστικό σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας». Προαναγγέλει ότι θα παρουσιάσει «έναν συνολικό χάρτη για την κοινωνική πολιτική, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις», με έμφαση στις ευκαιρίες για τη νέα γενιά, την πρόσβαση στη στέγη, τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, αλλά με κοινωνικό πρόσημο. «Η ΔΕΘ είναι ευκαιρία να δείξουμε στον λαό πως ‘ναι, μπορούμε διαφορετικά’, ‘ναι, μπορούμε πολύ καλύτερα’», τονίζει. Επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για στεγαστικό και αντιμετώπιση της ακρίβειας και σχολιάζει για τη στάση της κυβέρνησης πως «το ‘δεν γίνεται’ είναι η καραμέλα όσων δεν θέλουν να ενοχλήσουν τα συμφέροντα». «Εμείς λέμε: Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις, αρκεί να διαθέτεις επεξεργασμένο σχέδιο και πολιτική βούληση. Εμείς έχουμε και τα δύο», σημειώνει.

Σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών και κληθείς να σχολιάσει κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σε ρητορική που το αδικεί και ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, ο κ. Ανδρουλάκης απαντά: «Αν κάποιοι μας κατηγορούν ότι κάνουμε το άσπρο μαύρο, ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που έχει χάσει την ψυχραιμία του, είναι αυτοί που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους κάθε φορά που η αλήθεια έρχεται στο φως». Σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη θεσμική ευθύνη του να φωτίσει κάθε σκοτεινή πτυχή αυτή της εθνικής τραγωδίας και πως η πρόταση του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «περιέχει πλήρη και εμπεριστατωμένη νομική τεκμηρίωση» και «αναδεικνύει με καθαρότητα ότι η πολιτική ηγεσία γνώριζε πολύ καλά την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων, αλλά δεν έδρασε όπως θα έπρεπε».

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «είναι θετικό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η κυβέρνηση διατηρεί μια ρητορική ‘ήρεμων νερών’, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό της». «Εμείς λέμε ‘ναι στον διάλογο’, αλλά όχι στον εφησυχασμό», προσθέτει, τονίζοντας ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο, «είναι πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αναθεωρητικές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, να αποκτήσουν ρόλο και λόγο στη νέα ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική…».

Αναφέρει ακόμη ότι για το μείζον ζήτημα της πόντισης του καλωδίου στην Κάσο, έχει ρωτήσει επανειλημμένα τον πρωθυπουργό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση έως τώρα.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Κίεβο και Μόσχα ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων – 1.000 από κάθε πλευρά

Επόμενο Άρθρο

Άγιος Δημήτριος: Νέα κρούσματα απάτης με ψεύτικες κλήσεις !

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κυβερνητικές πηγές για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά θυμωμένος και χωρίς απαντήσεις και επιχειρήματα

17/05/2025 | 21:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Φέρατε μια τροπολογία μέσα στη νύχτα – Γιατί το κάνατε χωρίς διαβούλευση; Ποιους προστατεύετε;

17/05/2025 | 13:00
Featured

Απάντηση Παπασταύρου σε Ανδρουλάκη για την οριοθέτηση οικισμών: «Αγνοεί ή στη χειρότερη περίπτωση αποκρύπτει την αλήθεια»

03/05/2025 | 08:20
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο, όχι επικοινωνιακά παιχνίδια

17/04/2025 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να δουλεύουν για τη ΝΔ συκοφαντώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους

15/04/2025 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Ανδρουλάκης απέρριψε την πρόταση Φάμελλου για κοινό ψηφοδέλτιο – Τι είπε για προανακριτική και δημοσκοπήσεις

26/03/2025 | 21:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επιλέγει τον θεσμικό ακροβατισμό για να βγει από την πολιτική θέση αδυναμίας

21/03/2025 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής- Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ

15/03/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Άγιος Δημήτριος: Νέα κρούσματα απάτης με ψεύτικες κλήσεις !


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Έντονα φαινόμενα σε Στερεά, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

    658 shares
    Share 263 Tweet 165
  • Καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αθήνα

    484 shares
    Share 194 Tweet 121
  • Έρχονται 50.000 Ινδοί εργάτες στην Ελλάδα – Η συμφωνία, οι τομείς και οι ανησυχίες

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Έρχονται έως 4.260 ευρώ αναδρομικά για συντάξεις το καλοκαίρι – Ποιοι πληρώνονται, ποιοι μένουν εκτός

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • Δολοφονία στη Νέα Χαλκηδόνα

    590 shares
    Share 236 Tweet 148
  • Χαλάνδρι: Η στιγμή που ο 49χρονος έχει πέσει αιμόφυρτος στον δρόμο λίγα λεπτά αφότου έπεσε με το αυτοκίνητό του σε στάση παρασύροντας 3 άτομα

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Γιορτή σήμερα 25 Μαΐου, εορτολόγιο: Μνήμη της Γ’ ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch