Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανεργία: Συνεχίζεται η πτώση – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Newsroom από Newsroom
09/01/2020 16:07
Ενημερώθηκε: 09/01/2020 16:08:41
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανεργία: «Τόσο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη συνεχή πτώση της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019, όσο και τα ετήσια στοιχεία του ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ 2019” για την αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά 127.644 θέσεις εργασίας, φανερώνουν τη σταθερή βελτίωση της αγοράς εργασίας, λόγω των θετικών προσδοκιών, αλλά και των νέων μεταρρυθμιστικών μέτρων, που σταδιακά, υπεύθυνα και αποφασιστικά, εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οικονομία και την αγορά εργασίας».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, με τίτλο «τέταρτος συνεχόμενος μήνας αποκλιμάκωσης της ανεργίας με παράλληλη βελτίωση των δεικτών της συνολικής και της πλήρους απασχόλησης». Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει θέσει, μεταξύ άλλων, για το 2020, δύο βασικούς στόχους: α) την επίτευξη ανάπτυξης 2,8% του ΑΕΠ για το έτος 2020, που θα επιδράσει θετικά στην απασχόληση κατά 1,8%, και β) τη μείωση της ανεργίας στο 15% ως το τέλος του 2020, σύμφωνα με την Έκθεση της Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάσχεσης της ανεργίας και βελτίωσης της συνολικής απασχόλησης. Επιπλέον, όπως επισημαίνει, για το στρατηγικό στόχο της αποκατάστασης της ισορροπίας στην αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση της πλήρους απασχόλησης, «προχωρούμε σε καινοτόμες παρεμβάσεις: στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους μόνο για όσους εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με πλήρες ωράριο, στην προσαύξηση 12% στην υπέρβαση των συμφωνηθεισών ωρών μερικής απασχόλησης, αλλά και σε διαρθρωτικές αλλαγές στο νέο πίνακα κυρώσεων και ποινών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επιβάλλοντας πολύ βαρύτερες κυρώσεις, ειδικά στην περίπτωση της αδήλωτης υπέρβασης του συμφωνηθέντος ωραρίου μερικής απασχόλησης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι παραπάνω δράσεις, συνδυαστικά με την ευρύτερη οικονομική πολιτική των ελαφρύνσεων στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, την απλοποίηση, διαφάνεια και αποδοτικό έλεγχο των κανόνων της αγοράς εργασίας, τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση με το νέο ευνοϊκό ασφαλιστικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των μεγάλων επενδύσεων, θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μία πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη, με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και περαιτέρω αποκλιμάκωσης της ανεργίας».

«Το 2020 ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για μία πραγματική στροφή της χώρας στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «τα συνεχόμενα θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς, βελτιώνοντας συνεχώς την αγορά εργασίας, μέσω της αυξανόμενης ενίσχυσης της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Οκτώβριο του 2019 και για τέταρτο στη σειρά μήνα, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,6% έναντι 18,5%, τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ειδικότερα, για τον Οκτώβριο, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7% και ανήλθε στα 3.926.163 άτομα (έναντι 3.860.593, το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,2% και ανήλθε στα 780.913 άτομα (έναντι 878.982, το 2018). Η ακολουθία της πτωτικής τάσης της ανεργίας συνεχίζεται δυναμικά. Τον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης τον Ιούλιο 2019, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση και ανήλθε στο 17% έναντι 19,1%, τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 2% έναντι του 16,9%, το 2018, ενώ τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 16,8% έναντι 18,8% του προηγούμενου έτους».

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2019, οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα 127.644 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η θετική αποτίμηση των αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων, που προκύπτουν από τους ετήσιους πίνακες προσωπικού, όπως αποτυπώνονται στο Ειδικό Ετήσιο Τεύχος 2019 του “ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ”, σε σύγκριση με το 2018, υποδεικνύουν ευκρινώς τους έξι άξονες των αισιόδοξων μηνυμάτων, που επιβεβαιώνουν ότι το 2020 θα συνεχιστεί περαιτέρω η σημαντική πτώση της ανεργίας επάνω στις υγιείς βάσεις που θεμελιώθηκαν το 2013, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Ετικέτες: ανεργίαΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΣΤΑΤΟΑΕΔ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ελλάδα 2020 : Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζήτησαν μισθό 250 ευρώ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    439 shares
    Share 176 Tweet 110
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    369 shares
    Share 148 Tweet 92
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    333 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch