Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός νέου τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και προβληματισμός για τις πολύμηνες αναταράξεις που καταγράφονται σε επίπεδο Οικονομίας επικρατεί στην Κυβέρνηση.
Το σκηνικό ακινησίας που παρατηρείται στην Αγορά λόγω των επαναλαμβανόμενων lockdown και η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο έχουν φέρει στα όρια του όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και προκαλούν μεγάλη ανησυχία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν ένα πραγματικό αγώνα δρόμου να κρατηθούν όρθιες και να επιβιώσουν στη δίνη της πανδημίας.
Από τη μία πλευρά η θωράκιση της δημόσιας υγείας συνιστά αδιαμφισβήτητα πρώτη προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου που εξαντλεί ταυτόχρονα κάθε περιθώριο για τη σωστή διεξαγωγή της διαδικασίας του εμβολιασμού.
Από την άλλη ωστόσο, η διάθεση κρατικών ενισχύσεων στην πραγματική οικονομία και η παρατεταμένη χρήση ενός σημαντικού πακέτου πόρων, χωρίς αυτοί να αναπληρώνονται λόγω της ανικανότητας της πλειοψηφίας των πολιτών να καταβάλουν έγκαιρα τους φόρους τους, φέρνει στα όρια του το Κράτος που έχει επιδείξει έως σήμερα υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας και έχει καταφέρει να διαχειριστεί με επάρκεια μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με πολλές προεκτάσεις.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υγεία των πολιτών και η αποτροπή ενός νέου κύματος με ολέθριες συνέπειες θα πρέπει να μπει στο πρώτο πλάνο των κυβερνητικών χειρισμών.
Ωστόσο, χρειάζεται παράλληλα η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει την επόμενη δύσκολη μέρα για την ελληνική οικονομία και η χρηστή διαχείριση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να καταστούν το ισχυρό αντίδοτο στις επιπτώσεις που θα αφήσει πίσω της η καταστροφική πανδημία.