Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αποκάλυψη Σαμαρά: Η Μέρκελ μου είχε προτείνει Grexit -«Ξέχασέ το» της απάντησε

TechTeam από TechTeam
23/05/2019 23:41
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγνωστες δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος ως πρωθυπουργός αλλά και η χώρα καθώς τη μάχη που δόθηκε ώστε να παραμείνει στην Ευρωζώνη αποκάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς .

Μιλώντας στο 5ο επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΪ «Ελληνική Χρεοκοπία» (Α. Πορτοσάλτε, Τ. Τέλλογλου) ο πρώην Πρωθυπουργός περιγράφει τη συνάντηση που είχε με τη κα Μέρκελ στο πρώτο του ταξίδι στο Βερολίνο, στις 24 Αυγούστου 2012, όταν έμειναν οι δυο τους πίσω από τις κλειστές πόρτες και την άρνηση του να δεχτεί το γερμανικό σχέδιο για Grexit, για έξοδο της Eλλάδας από την Ευρωζώνη.

« Όταν πήγα στο Βερολίνο, για να δω την Μέρκελ, σε εκείνο εκεί το ταξίδι, θα θυμάστε που δεν έπρεπε για το μάτι μου να πάω και τα λοιπά, αφού έγινε η συζήτηση με την Μέρκελ, του Στουρνάρα, ο καθένας με τους επιτελείς του, μου λέει: “Να σου πω δύο πράγματα στο γραφείο μου;’’ Και καθόμαστε και είχε κάτι διαφάνειες που απεικόνιζαν τμηματικά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ελλείμματα, χρέος, ΑΕΠ και αφού μου έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση της ακτινογραφίας της αρρώστιας που έχουμε ως οικονομία, μου λέει:: “Κοίταξε θέλω να σου πω κάτι, το οποίον θέλω να το ξέρεις από τώρα, το ταξίδι που έχεις να κάνεις είναι πολύ δύσκολο, εάν θέλεις να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, τότε να ξέρεις ότι εμείς έχουμε ένα δεύτερο πλάνο να σας βοηθήσουμε για ένα διάστημα το οποίο θα το βρούμε’’.

Σταματάω άμεσα, της λέω “αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε, δεν υπάρχει, δεν το δέχομαι, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχτώ να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αυτό”’ λέω ‘’ξέχασέ το’’», ανέφερε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε και τον Τάσο Τέλογλου.

Όπως αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήριζε τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ απλή μπλόφα των δανειστών. «Αυτό όμως τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πέραν του ότι αν έλεγα οποιαδήποτε κουβέντα σε οποιονδήποτε τότε, ούτε δημόσια μίλησα ποτέ, αντιλαμβάνεστε τις αναταράξεις που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο στις αγορές και στην οικονομία. Αυτό όμως τι σημαίνει, ότι εκείνη την ώρα εμείς παίρναμε μία απόφαση δυνατή για την πατρίδα, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και διέδιδε παντού με τυμπανοκρουσίες ότι το Grexit και η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε από το Ευρώ είναι μια αισχρή κινδυνολογία και ότι οι δανειστές μπλοφάρουν.

Είχανε τελειώσει όλες οι εκκρεμότητες από αυτά τα προαπαιτούμενα, τα οποία λέτε, που ήταν αναγκαία προϋπόθεση να τα τελειώσουμε για να πάρουμε το δάνειο-μαμούθ των 54, τότε, δισεκατομμυρίων που πήραμε. Επομένως, άρχισε να υπάρχει εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό σιγά-σιγά και σε αυτό βοήθησαν το γεγονός ότι εμείς μειώναμε τα ληξιπρόθεσμα, δηλαδή τις οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες, λέγαμε στον Έλληνα ‘’σου χρωστάει το Κράτος, θα σε πληρώσει’’».

Μάλιστα τη στιγμή που όπως επισημαίνει «Όλη η χώρα κρατιότανε όρθια με αερομεταφορά χαρτονομισμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να κρατηθούν οι τράπεζες ανοιχτές».

Στέκεται ιδιαίτερα στο κλίμα που υπήρχε για τη χώρα στο εξωτερικό: «Εμπιστοσύνη δεν υπήρχε πουθενά, θα σας έλεγα ότι κανείς δεν πίστευε στο εξωτερικό ότι πρόκειται να τα καταφέρουμε και εγώ είχα να αντιμετωπίσω τότε δύο, για πολύ καιρό, μόνιμους εχθρούς. Ο πρώτος εχθρός ήτανε το βουνό απ ‘τα χρέη και τα ελλείμματα. Και ο δεύτερος εχθρός ήταν εκείνη η κουβέντα που είχε πει προηγούμενος πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο».

Σε ερώτηση για τη δική του φορολογική πολιτική σε σχέση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Σας θυμίζω, το 13% στο ΦΠΑ της εστίασης. Σας θυμίζω δύο μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, φόρο στα ενοίκια, προκαταβολή φόρου, που μειωθήκανε.

Σας θυμίζω δύο μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, φόρο στα ενοίκια, προκαταβολή φόρου, που μειωθήκανε και σήμερα αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε; Οι φόροι έχουνε εκτοξευθεί πάλι στα ουράνια. Γι ‘αυτό εγώ πιστεύω ότι η μείωση των φόρων, και σωστά το λέει το πρόγραμμά της σήμερα πια η Νέα Δημοκρατία, είναι το μεγάλο κλειδί για να μπορέσουμε να ‘χουμε ανάπτυξη. Γιατί τότε, όταν εμείς τελειώναμε το τέλος του ’14, το ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε για τα επόμενα χρόνια διπλάσια ποσοστά ανάπτυξης από αυτά τα οποία σήμερα προβλέπει για τα προσεχή χρόνια το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτή είναι η φωτογραφία της διαφοράς του τι θα πει μειώνω φόρους. Αλλά για να το κάνεις αυτό δεν μπορείς να κάνεις άσκοπες δαπάνες και ιδιαίτερα κομματικές δαπάνες και ιδιαίτερα δαπάνες τις οποίες αποφασίζει μέσα το Μαξίμου για εκείνους που θεωρεί ότι είναι δικοί του άνθρωποι και πρέπει αυτοί και μόνον να πάρουν τα λεφτά άσχετα από τη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτή είναι η τραγωδία που ζούμε σήμερα…Δ ε χρειαζόταν τρίτο Μνημόνιο, δε χρειαζόταν τέταρτο, δε χρειαζόταν να χάσουν οι τράπεζες 20 δισεκατομμύρια από το χαρτοφυλάκιό τους, 20 δις. Δε χρειαζότανε να υποθηκεύσουμε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια».

Σχετικά με τη στάση του στο πρώτο μνημόνιο και τα λάθη, τα οποία τον έκαναν να εναντιωθεί σθεναρά σε αυτό, αναφέρει: «Ημουν εναντίον ενός τεραστίου λάθους που είχανε κάνει οι δανειστές, σε αυτό που ονομάζουνε πολλαπλασιαστές της οικονομίας. Και για να το καταλάβει ο κόσμος απλά, είχαν υποτιμήσει αφάνταστα το κόστος των σκληρών μέτρων του πρώτου Μνημονίου πάνω στην ύφεση, δηλαδή πάνω στη μείωση του εισοδήματος του Έλληνα φορολογούμενου.

Ήτανε τελικά το κόστος τριπλό από αυτό το οποίον υπολόγιζαν οι δικοί τους πολλαπλασιαστές. Και ένα χρόνο μετά βγήκε το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε δική του έκθεση και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει αυτό το λάθος. Εγώ, επομένως, δεν μπορούσα να δεχτώ ένα πρόγραμμα το οποίο χαντάκωνε τη χώρα, για αυτό και τελικά το πρώτο Μνημόνιο διορθώθηκε και το δεύτερο έγινε έτσι ώστε να βγαίνει σε σημείο μάλιστα που ξεπεράσαμε τελικά και τους συγκεκριμένους στόχους του δευτέρου Μνημονίου».

Ετικέτες: ΝΕΑΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

4ΕΑ/2019 – ΑΣΕΠ: Νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς

Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Pulse: Επτά μονάδες μπροστά η ΝΔ -Με 31% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στην αντεπίθεση η Κίνα – 84% δασμοί σε αμερικανικά αγαθά από την Πέμπτη

09/04/2025 | 15:45
HOT NEWS

Ουκρανία: Έρχεται σφοδρή σύγκρουση Πούτιν, Τραμπ, Ζελέσνκι για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης;

09/04/2025 | 13:00
Featured

Μαρινάκης για Τέμπη και πυρόσφαιρα: Οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της αλήθειας

07/04/2025 | 15:20
Featured

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αναξιόπιστο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη – Ξένα πανεπιστήμια διαψεύδουν συμμετοχή

07/04/2025 | 13:36
HOT NEWS

Τραμπ: Ο άνθρωπος που απομόνωσε τις ΗΠΑ και ξύπνησε τον υπόλοιπο πλανήτη – 170 χώρες απαντούν με εμπορικό πόλεμο

04/04/2025 | 11:22
Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε δίκη ο Μαρινάκης και η διοίκηση του Ολυμπιακού για εγκληματική οργάνωση – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

03/04/2025 | 12:13
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ρήγμα στο Άγιο Όρος: Παρασκήνιο με πιέσεις σε γέροντες και σενάρια μετακινήσεων μοναχών – Τι φοβούνται οι μονές

02/04/2025 | 10:00 - Ενημέρωση 15/04/2025 | 13:40
HOT NEWS

Επιχειρηματίας από τη Ρόδο δίδαξε τι σημαίνει Ανθρωπιά – Μοίρασε χρήματα και τρόφιμα σε άστεγους στο κέντρο της Αθήνας

01/04/2025 | 14:48 - Ενημέρωση 22/04/2025 | 01:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Pulse: Επτά μονάδες μπροστά η ΝΔ -Με 31% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    820 shares
    Share 328 Tweet 205
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    749 shares
    Share 300 Tweet 187
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    549 shares
    Share 220 Tweet 137
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    209 shares
    Share 84 Tweet 52
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch