Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΑΣΕΠ: Δήμαρχοι κατά Σκουρλέτη για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

Newsroom από Newsroom
23/02/2017 19:33
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΣΕΠ 2017

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Δεν έφτανε η προηγούμενη τροπολογία Σκουρλέτη, η οποία οδηγεί σε κομματική «ομηρία» χιλιάδες συμβασιούχους, ανοίγοντας «παράθυρο» για παράταση συμβάσεων τουλάχιστον για ένα χρόνο, κατατέθηκε και νέα τροπολογία χθες, Τετάρτη, στη Βουλή για τον διορισμό όσων είχαν δικαιωθεί δικαστικά.

Η τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προβλέπει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που αν και είχαν δικαιωθεί δικαστικά δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα διορισμού, γράφει το protothema.gr.

Αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ εξαπολύουν τα βέλη τους, κατηγορώντας τον υπουργό Εσωτερικών για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενώ οι 40.000 συμβασιούχοι (μόνο στην καθαριότητα των δήμων απασχολούνται 10.000) που αποτελούν και τον αδύνατο κρίκο της υπόθεσης, παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε πολλά εντάλματα πληρωμής κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη της παράτασης των συμβάσεων.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης «έριξε» ευθύνες στους υπαλλήλους για την απόρριψη των ενταλμάτων γιατί δεν έκαναν τις «αλχημείες» που έπρεπε για να εγκριθούν οι πληρωμές. Την ίδια ώρα φρόντισε με την επίμαχη τροπολογία να λύσει προσωρινά το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων επιβάλλοντας στους δήμους να συνεχίσουν τη μισθοδοσία τους.

Ο ίδιος ο υπουργός που κάνει λόγο για «ομηρία» χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίοι ενώ παρέχουν εργασία αορίστου χρόνου, εργάζονται με πολλές ταχύτητες, ουσιαστικά παρατείνει την «ομηρία» τους, καλλιεργώντας ελπίδες για τη μονιμοποίησή τους. Όπως διατείνεται «με την παράταση των συμβάσεων θα κερδηθεί χρόνος προκειμένου να αναζητηθεί οριστική λύση για τους ανθρώπους αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε».

«Δεν είναι η δουλειά μας να κρίνουμε τη συνταγματικότητα ή όχι της διάταξης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. «Δεν ρωτηθήκαμε όμως αν αντέχουμε την οικονομική επιβάρυνση. Αν ο υπουργός μας το επιβάλει με αυταρχισμό χωρίς να μας ρωτήσει, τότες ας το πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένας Δήμαρχος δεν θα δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε οποιονδήποτε υπουργό, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Θεωρώ ότι η διάταξη είναι ρουσφετολογική και ακυρώνει το ΑΣΕΠ (asep.gr). Οι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται ενώ την ίδια ώρα μας βάζουν να τσακωθούμε με εργαζόμενους που γνωρίζουμε χρόνια. Επίσης δεν ρωτηθήκαμε ποιες ειδικότητες έχουμε ανάγκη. Κάποιοι χρειάζονται να προσλάβουν μηχανικούς και μελετητές για να απορροφήσουν προγράμματα ΕΣΠΑ».

[irp posts=”113303″ name=”ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για προσλήψεις στα ΜΜΜ”]

Η παράταση των συμβάσεων προσκρούει σε δύο σημεία:
1.στη μνημονιακή δέσμευση που προβλέπει μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρίσεις στο δημόσιο (ο λόγος ήταν 1 προς 5 πέρυσι)
Αν εξαντληθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους δήμους τι θα γίνει στην υγεία η στην παιδεία που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες;
2.Στα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, το ανώτατο όρια ηλικίας για την πρόσληψη εργαζόμενων στην καθαριότητα είναι 45 ετών. Στις 8μηνες συμβάσεις δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο.

Στους Δήμους που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη διάταξη συγκαταλέγεται ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο οποίος εξάντλησε τους διαθέσιμους πόρους χορηγώντας βοήθεια στους σεισμοπαθείς αλλά και άλλοι δήμοι που καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενους του παρελθόντος οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Ο κ. Σκουρλέτης ουσιαστικά απείλησε τους δημάρχους ότι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το νόμο και όχι να πράττουν κατά το δοκούν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τους λίγους εκείνους δημάρχους που αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και στους ΟΤΑ αλλά και στο δημόσιο τομέα γενικότερα.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα και όχι οι δήμαρχοι. Ας φροντίσει λοιπόν να το λύσει για να μην μείνουν απλήρωτοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων» τονίζουν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Να καθορίζουν οι δήμοι τις παρατάσεις των συμβάσεων και τον αριθμό των συμβασιούχων, ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών «φωτογράφισε» ως αδικημένους που πρέπει να αποκατασταθούν την πολυπληθή κατηγορία συμβασιούχων που ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους, πολλές δεκαετίες πριν.

Όπως επισημαίνει ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασσόπουλος, «πρόκειται για προπαγάνδα και απάτη. Ζωντανεύουν οι μνήμες από το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου το 2004, όταν χιλιάδες συμβασιούχοι έτρεχαν στα δικαστήρια διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους και πληρώνοντας δικηγόρους. Τελικά από τις 300.000 τότε μονιμοποιήθηκαν μόνο 50.000 συμβασιούχοι».

ΑΣΕΠ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: asepASEP.GRΑΣΕΠΑΣΕΠ 2017ΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣΝΕΑΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣσυμβασιούχοι

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

18/09/2025 | 23:45
HOT NEWS

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 3Κ/2025: Ξεκινά το Β’ Στάδιο για 450 μόνιμες θέσεις – Προθεσμία 17–30/9, ενώ «τρέχουν» 313 θέσεις σε Δήμους

17/09/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2025 και 313 θέσεις στους Δήμους: Ποιοι προλαβαίνουν, τι αλλάζει, πού γίνονται οι προσλήψεις 

15/09/2025 | 17:02
HOT NEWS

Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

15/09/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Master Chef: Αυτοί είναι οι τρεις κριτές του παιχνιδιού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο-σοκ στη Βουλιαγμένης: Η στιγμή της θανατηφόρας καραμπόλας και οι έρευνες για τα αίτια

    507 shares
    Share 203 Tweet 127
  • Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Καρέ-καρέ η στιγμή που το ΙΧ του 21χρονου «καρφώνεται» στη 64χρονη

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Πρόβειο γάλα στα 1,60€/κιλό, 262.854 θανατώσεις, 14€/κεφάλι ενίσχυση και «10ήμερο συναγερμού»: Το νέο τοπίο στη φέτα

    305 shares
    Share 122 Tweet 76
  • Αποκλειστικό: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει νέο κόμμα τον Οκτώβριο – Στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και δυναμική 9%-13%

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΖΑ: «Δεν θέλουμε να πεθάνουμε»: Ραγδαίες εξελίξεις που τρομάζουν την ανθρωπότητα- Τι γράφουν τα διεθνή μέσα 

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Σαμαράς: Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το αίτημα για εκταφή των σορών των θυμάτων στα Τέμπη

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Θέσεις στο εξωτερικό με μισθούς 40.500€, κατάρτιση με επίδομα 400€ και ειδικά βοηθήματα – Οι ευκαιρίες και οι σκληρές αλήθειες

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch