Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΑΣΕΠ: Τον καταργούν! Είδηση- σοκ

Newsroom από Newsroom
08/05/2017 15:56 - Ενημέρωση 09/05/2017 12:49
Ενημερώθηκε: 09/05/2017 12:49:08
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΣΕΠ: Σοκ προκαλεί η είδηση της, ουσιαστικής, κατάργησης του ΑΣΕΠ, μέσω φωτογραφικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να μονιμοποιήσει περίπου 40.000 συμβασιούχους, την ώρα που η Ελλάδα στενάζει εγκλωβισμένη στην μέγγενη των μνημονίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Newsbomb.gr, σε άρθρο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μπότσαρη, φωτογραφικές διατάξεις με αλλαγή του νόμου περί προσλήψεων στο Δημόσιο που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την υπόσχεσή της και να μονιμοποιήσει περίπου 30.000-40.000 συμβασιούχους.

Στον βωμό των επόμενων εκλογών λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προωθεί αλλαγές στον νόμο του ΑΣΕΠ που ουσιαστικά θα καταργήσουν την Ανεξάρτητη Αρχή, αφού το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει μονιμοποίηση των συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται κυρίως στους ΟΤΑ, με φωτογραφικές διατάξεις. Ήδη έχει διαμορφωθεί η επόμενη γενιά των συμβασιούχων που είναι όμηροι της κυβέρνησης η οποία υπόσχεται μονιμοποίηση πριν από τις επόμενες εκλογές.

Πρώτος μπήκε στον χορό των υποσχέσεων ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και σε συμφωνία με δήμαρχους που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε την κυβερνητική πρόθεση να μονιμοποιηθούν περίπου 30.000 συμβασιούχοι οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για την προκήρυξη κλειστού διαγωνισμού όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι συμβασιούχοι.

[irp posts=”128419″ name=”ΑΣΕΠ 1Γ/2015: Τι συνέβη στην εξέταση ορθοφωνίας”]

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη μπλόκαραν την διαδικασία του κλειστού διαγωνισμού καθώς οι νομικές υπηρεσίες τον έκριναν αντισυνταγματικό αφού δεν δίνει την δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να καταγραφούν οι συμβασιούχοι και κατόπιν να ξεκινήσει η διαδικασία για την μονιμοποίηση όσων εργάζονται επί χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις.

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές στους ΟΤΑ εργάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε κοινωνικά προγράμματα τα οποία ξεκίνησαν με κοινοτική χρηματοδότηση και κατόπιν χρηματοδοτούνται με διάφορες φόρμουλες που συμφωνούν οι εθνικές αρχές με την Ε.Ε. που δίνουν ετήσιες παρατάσεις (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι).

Σύμφωνα όμως με το νομικό πλαίσιο που υφίσταται για τις προσλήψεις και προσδιορίζεται από τον νόμο του ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να γίνει κλειστός διαγωνισμός για να μονιμοποιηθούν οι ήδη συμβασιούχοι καθώς έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη προϋπηρεσία καθώς και άνεργοι. Παράλληλα στην κατηγορία των «υπό μονιμοποίηση» συμβασιούχων θα ενταχθούν και οι συμβασιούχοι κυρίως στην καθαριότητα των δήμων που έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ από το 2015 μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για τους οποίους προβλέπεται με νόμο που έχει ψηφίσει ο τότε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεώνονται αυτόματα για 2 οκτάμηνα.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα εντός του 2018, η πλειοψηφία των συμβασιούχων να συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας και να μπορούν να διεκδικήσουν την μονιμοποίηση τους μέσω της δικαιοσύνης, με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αλλαγή του νόμου του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην επαναφορά των διατάξεων για την αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι στις αλλαγές του νόμου 2190/1994, οι οποίες καταργήθηκαν το 2009, περιλαμβάνονταν και η αυξημένη μοριοδότηση κατά 50% της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο.

Η επαναφορά της «επιδότησης» της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο, ουσιαστικά θα φωτογραφίσει τους σημερινούς συμβασιούχους, κόβοντας τον δρόμο προς το Δημόσιο στους πολίτες που απασχολούνται σε αντίστοιχους τομείς στον ιδιωτικό τομέα και διαθέτουν προϋπηρεσία. Σήμερα με βάση τον νόμο 2190/1994 για τις προσλήψεις έτσι όπως άλλαξε το 2009, μοριοδοτείται η προϋπηρεσία αλλά έχουν αυξημένη βαρύτητα οι σπουδές, τα κοινωνικά κριτήρια και η ανεργία.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις προσλήψεις και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha είπε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν ακολουθήσουμε την πολιτική της μονιμοποίησης συμβασιούχων, θα μαζέψουμε τις ΔΕΚΟ, οι οποίες είναι τελείως ανεξέλεγκτες και θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε πόρους από εκεί. Έχουμε κάθε δυνατότητα να παρέμβουμε στη συνέχεια και στο σκέλος των εσόδων, μειώνοντας ενδεχομένως κάποιους φόρους».

ΑΣΕΠ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγή: www.newsbomb.gr
Ετικέτες: asepWWW.ASEP.GRΑΣΕΠΑΣΕΠ 2017ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΟΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ: 11.600 νέες θέσεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Οι προκηρύξεις, οι ημερομηνίες και τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

18/08/2025 | 13:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ: Τρέχουν οι αιτήσεις για 714 προσλήψεις σε 10 προκηρύξεις – Όλες οι ειδικότητες και οι προθεσμίες- ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

07/08/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ – 1.196 προσλήψεις και 6 προκηρύξεις μέσα σε 20 ημέρες: Όλη η λίστα με θέσεις, ειδικότητες και προθεσμίες

04/08/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ: 4.276 μόνιμες θέσεις για ΠΕ – Πότε λήγουν οι αιτήσεις  – Δείτε ποιοι διορίζονται σε Υπουργεία – Προθεσμία έως 5 Αυγούστου

30/07/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΟΠΥΥ: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σπέτσες – Σοκ: Ο 18χρονος με σπασμένη γνάθο και βαριά τραύματα, ενώ ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : 150.000 απόστρατοι παίρνουν αναδρομικά έως 5.500€ – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής

    250 shares
    Share 100 Tweet 63
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ: 11.600 νέες θέσεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Οι προκηρύξεις, οι ημερομηνίες και τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Νέο μήνυμα Τραμπ λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ζελένσκι: «Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο»

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • Κινητά τηλέφωνα: Ο «μεγάλος αδερφός» στην τσέπη μας – Πώς μας παρακολουθούν σε κάθε στιγμή της ζωής μας

    468 shares
    Share 187 Tweet 117
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μέχρι 12 Σεπτεμβρίου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων – Τι ισχύει για το ζωικό κεφάλαιο και πώς να μην χαθούν ενισχύσεις

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: 22 Αυγούστου τα παλιά Βιολογικά – Φόβοι για απώλεια 84 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch